< naar blogoverzicht

100+ dromen over de toekomst van onze zorg

2018-01-25 12:22:43 / by Arjo Mans

Als je de publieke opinie mag geloven zijn we terecht gekomen in een zorgnachtmerrie. Een nachtmerrie waar crisis onvermijdelijk is en het startpunt zal vormen van verandering. Met Zorgdromen willen initiatiefnemers Philip J. Idenburg (BeBright) en Henk Pastoors (NieuweZorg) een tegengeluid laten horen: dromen aan de basis voor verandering. In de publicatie Zorgdromen die deze maand is verschenen hebben zij 100 individuen uit de zorg met visie, lef en doorzettingsvermogen om het verschil te maken, gevraagd om hun droom met ons te delen.

Verandering begint bij dromers. Zij zijn de visionairs die een betere toekomst voor cliënten en patiënten voor ogen hebben en zich daarbij niet laten tegenhouden door het systeem. Allemaal mooie mensen die het dromen nog niet verleerd zijn en zorginnovatie aanjagen. Samen verwoorden zij de collectieve droom voor de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg. Een collectieve droom die inspiratie biedt voor beleid, innovatie en transformatie van onze gezondheidszorg.

Initiatiefnemers Idenburg en Pastoors zijn blij verrast door de grote hoeveelheid dromen die zijn gedeeld. In de publicatie worden we onder andere meegenomen in de dromen van verschillende patiënten, Diana Monissen (Raad van Bestuur, Prinses Máxima Centrum), Daan Dohmen (CEO, FocusCura), Bas van den Dungen (Directeur-Generaal Curatieve Zorg, VWS), Machteld Huber (Arts-onderzoeker en oprichter, IPH), Huib Cense (Vice-voorzitter, FMS), Lodewijk Asscher (PVDA-leider), Bart Combée (Directeur, Consumentenbond), Sophia de Rooij (klinisch geriater en internist ouderengeneeskunde, UMCG) Michel van Schaik (Directeur Gezondheidszorg, Rabobank) en Dianda Veldman (Directeur, Patiëntenfederatie Nederland).

Al deze mooie dromen zijn gebundeld in een boek maar ook vrij toegankelijk op het platform www.zorgdromen.nl. Iedereen is van harte welkom om zijn of haar droom over de zorg via het platform met ons te delen. Dagelijks verschijnen er nieuwe dromen online.

Zorgdromen is een initiatief van BeBright en NieuweZorg en mede mogelijk gemaakt door de partners AbbVie, Novo Nordisk en Promedico.