Hoe overleef ik samenwerken met zorgaanbieders?

Vormgeven van duurzame samenwerking rond de WMO

In de serie Hoe overleef ik…? heeft BeBright de masterclass Hoe overleef ik samenwerken met zorgaanbieders? ontwikkeld. Deze masterclass geeft in een dagdeel inzicht in hoe zorggroepen en samenwerkingsverbanden van zorgaanbieders werken, welke taken ze uitvoeren, wat ze bezighoudt en hoe ze zorg aan hun patiënten vormgeven.

De omgeving van zorgaanbieders is inhoudelijk heel anders dan waar u als beleidsmaker of bestuurder mee te maken heeft, dat geeft ook andere paradigma's en daarmee grote kans op wederzijdse verwarring wanneer u samen de zorg voor de inwoners van uw gemeente vorm wil geven. Met deze masterclass willen we u als beleidsmaker binnen de gemeente inzicht geven in de wereld van de zorgverlener en u aanknopingspunten bieden om te kunnen komen tot duurzame samenwerkingsafspraken.

Voor wie?

U bent beleidsmedewerker of adviseur binnen een gemeente en betrokken bij het vormgeven van de WMO-zorg. Daarbij streeft u naar een duurzame samenwerking tussen de gemeente en de betrokken zorgaanbieders. De masterclass richt zich op iedereen binnen de gemeente die te maken heeft met zorgaanbieders en daar samenwerkings-/ budgettaire afspraken mee wil maken.

Uw aanmelding wordt beoordeeld door BeBright. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken.

Uw resultaat

  1. U snapt hoe zorgaanbieders werken
  2. U begrijpt welke stelselwijzigingen de afgelopen jaren op zorgaanbieders zijn afgekomen en hoe men nu gefinancierd wordt
  3. U begrijpt op welke wijze zorgaanbieders met de stelselwijzingen omgaan
  4. U begrijpt de taal en drijfveren van zorgaanbieders
  5. U bent een effectievere gesprekspartner
  6. U weet beter hoe u de vraag naar zorg vanuit de inwoners kan verbinden aan de taken en verantwoordelijkheden van de zorgaanbieders
  7. U bent voorbereid op duurzame samenwerking met zorgaanbieders

Download brochure

Vul uw naam en e-mailadres in om de brochure te downloaden. Vink de checkbox aan om via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden te worden over de BeBebright Academy.

Blijf op de hoogte

Contactpersoon

Joost Kadijk

joost.kadijk@bebright.eu