Jim van den Beuken

“Aanvonker”

Bevlogen – creatief – impact – koersvinder – sociaal – joy – ondernemer – liefde – Asimov – woestijn – ontwikkelaar – fris hoofd warm hart

Jim ontdekt graag nieuwe mogelijkheden, professioneel maar ook persoonlijk en als sociaal ondernemer. Hij helpt realiseren wat de moeite waard is en daar hoort het verleggen van grenzen bij. Jim stelt dat juist op het snijvlak van geluk, gezondheid en geld nog veel winst is te boeken. Dat versterkt de social impact en de innovatie en strategie expertise die BeBright levert aan samenwerkingspartners, regio’s en opdrachtgevers.

Samen met BeBright leidt hij de ontwikkeling van een nieuw Health Lab waarin zorgorganisaties, ondernemers, verzekeraars, gemeenten, leveranciers en kenniscentra samenwerken aan het in korte tijd creëren, testen en lanceren van veelbelovende oplossingen door design thinking en rapid prototyping. Doceert o.m. aan VvAA en IBO Businessschool. Hij draagt graag bij aan de ontwikkeling van mensen, tools en organisaties.

Jim is bedrijfskundig econoom (Rotterdam) en psycholoog (Leiden) met internationale uitwisselingen in Madrid, Antwerpen en Sobral (Brazilië). Eerder was hij creativiteit –en innovatie consultant en werkte onder meer met ministeries, gemeenten, Heineken, Hartstichting, de Efteling, Philips, Sportlife, Unilever, ING en Scottish Enterprise (regionale innovatieprogramma’s).

Hij vond zichzelf opnieuw uit en introduceerde mensgerichte zorg in Nederland. Hij is grondlegger en ex bestuursvoorzitter van Planetree Nederland, waarin tientallen zorgorganisaties gericht werken aan de best mogelijke zorg in een helende omgeving. Hij zorgde ervoor samen met tienduizenden cliënten, naasten, medewerkers en leiding dat deze ambitie merkbaar werd in gedrag, strategische keuzes, stenen en relaties. Jim ontving in 2015 internationaal erkenning als visionair leider.

Publiceerde diverse artikelen, blogs en boeken over zorg, creativiteit, persoonlijk leiderschap en impact zoals Ja en Nee, realiseren wat de moeite waard is met de WilDoe methode (Lannoo, 2013), Putting Patients First: Field Guide & Global Lessons (Wiley & Sons) en Pionier en Piraten, meer zin in leven en werk. Hij ontwierp twee apps en doet actief mee aan wat we in de toekomst normaal zullen vinden zoals biometrische wearables en fast profiling.

Hij is een verfrissende change maker en interactieve spreker, ontwerpt tools zoals de Krachtbaan die verdiepen of versnellen en begeleidt leiders en organisaties bij lastige of grensverleggende vraagstukken.

Woont in Vortum Mullem samen met Ireen en kinderen Driek, Eva en Tijn.

Blijft Bright door zich zelf af en toe in het onbekende te gooien, samen met anderen nieuwe dingen mee te maken, zijn kinderen welterusten te kussen en iedere dag de natuur te waarderen.

 

 

 

Contact: +31(0)6 55182903

E-mail: jim.vandenbeuken@bebright.eu