Niek van den Adel

gezin – sommelier – gastvrije dienstverlener in de zorg – verbindend – motorongeluk


 

Niek van den Adel begint zijn carrière in de hotellerie al op zijn 15de in de afwas bij de plaatselijke dorpskroeg. In de jaren die volgen werkt hij als maitre, sommelier, chef de partie en directeur. Van eetcafé tot hotel tot sterrenzaken in o.a. Thailand, USA en Zuid-Afrika. Zijn passie voor dienstverlening en gastvrijheid vindt hier zijn oorsprong. Hogere hotelschool volgt waarna hij als consultant (Colfield), het Nederlandse zakenleven mag adviseren in change management. Hij zet een bedrijf op met Herman den Blijker in Rotterdam waarbij het voltallige Nederlands topmanagement komt koken en bedienen voor hun eigen klanten/medewerkers.
In 2010 maakt zijn leven dankzij een motorongeluk een behoorlijke draai. Niek raakt tot zijn borst verlamd en door een medische complicatie revalideert hij 8 maanden en heeft hij (nog steeds) operaties nodig om de resterende 10% die het nog doet, werkend te houden. Echter, de traumatische ervaring brengt ook iets moois. Verliefd worden op je ergotherotherapeute en daarmee drie dochters krijgen maakt zoveel dopamine vrij, dat hij als een gelukkig man door het leven gaat.
En dat blijkt. Niek brengt zijn oude bestaan als gastvrije dienstverlener de zorg in. Hij spreekt dagelijks nationaal en internationaal over de zachte kant van de zorg. Hij weet immers de kant als professional maar nu ook als patiënt met een lach en een traan te benoemen. Hij adviseert organisaties met betrekking tot cultuurvraagstukken, houding en gedrag en benoemt het onbenoembare. Met een track record van de UMC’s, de periferie, PG, GGZ, huisartsen zet hij zijn stempel op een zorgsector de steeds verder weg lijkt te staan van zijn droom. Een droom waarin positieve gezondheid diep genesteld is tussen de oren van bestuurders en medewerkers. Samen met BeBright buigt hij zich over vraagstukken die ervoor gaan zorgen dat wij niet alleen de beste gezondheidszorg blijven behouden maar ook een aardige gezondheidszorg ontwikkelen. Waarin het niet de innovatie is die leidend is, maar het innovatievermogen van mensen altijd bovenaan zal blijven staan.

 

 

 

 

 

Contact: +31 (0)6 249 342 38

E-mail: niek.vandenadel@bebright.eu