Hoe werk ik samen met de gemeente?

LMF_20150701_Samen_Vitaal_032

In de serie Hoe werk ik samen met…? Heeft BeBright de masterclass “Hoe werk ik samen met de gemeente? ” ontwikkeld. Deze masterclass geeft in één dagdeel inzicht in hoe een gemeente werkt ten aanzien van de verantwoordelijkheden die zij heeft gekregen binnen de zorg en ondersteuning voor haar inwoners.

In deze masterclass leert u de taal spreken van uw gesprekspartner bij de gemeente. U krijgt inzicht in de wijze van beleidsvorming en besluitvorming binnen een gemeentelijke structuur, hoe de transformatie in de zorg en ondersteuning wordt vormgegeven en hoe u als gesprekspartner op de juiste momenten daar invloed op kunt uitoefenen om te kunnen komen tot duurzame samenwerkingsafspraken.

Voor wie?

U bent een zelfstandige zorgaanbieder, huisarts, zorgorganisatie voor jeugd, volwassenen, of gezinnen. Of u vertegenwoordigt een samenwerkingsverband van zorgaanbieders dat nieuwe (budget-)afspraken met de gemeente moet maken.

U heeft te maken met de gemeente als (nieuwe) opdrachtgever en u wilt een goede gesprekspartner zijn voor de gemeenten waarmee u zaken doet. U wilt de gemeente beter leren begrijpen. We denken aan:

 • GGZ: organisaties en vrijgevestigden
 • Huisartsen
 • VVT- en thuiszorg-instellingen
 • Nieuwe aanbieders op de gemeentemarkt

Uw aanmelding wordt beoordeeld door BeBright. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken.

Opbouw

Tijdens de masterclass wordt ingegaan op de volgende onderwerpen:

 • Kernbegrippen bij de gemeentelijke organisatie
 • Timing van gemeentelijke processen, wat en wanneer zijn er kansen om de gemeente te beïnvloeden?
 • Hoe werken politieke en ambtelijke processen?
 • Wat is het kader waarbinnen een gemeente mag (en moet) opereren? Kortom waar kunt u invloed op uitoefenen en waar niet?
 • Opstellen eigen onderhandelstrategie en stakeholdermanagement.

Waarom deze masterclass?

U wilt begrijpen hoe een gemeente denkt en werkt, welke sturingsmechanismen de gemeente heeft en hoe u als aanbieder aan tafel komt en blijft.

Dagindeling en programma

Het programma wordt aangeboden in de vorm van een introductie masterclass van 4 uur of als een programma van 2 bijeenkomsten waarbij de tweede bijeenkomst een masterclass is waarin u uw gesprekken met de gemeente kunt voorbereiden en uitwerken.

Om de interactie te bevorderen, houden we de groepen klein: maximaal 10 deelnemers per masterclass.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de leergang een certificaat. Accreditatie is voor 3 punten aangevraagd.

Uw investering

Het programma passen we aan aan uw vraag. Neem contact met ons op voor een prijsopgave.

 Locatie

Het programma wordt op maat gemaakt. In samenspraak zoeken we naar een geschikte locatie.

Over BeBright Academy

BeBright helpt organisaties te groeien. De groei van medewerkers binnen de organisaties is hierbij essentieel. Daarom hebben wij onze kennis en ervaring gebundeld in masterclasses, om zo naast advisering ook innovatie, groei en verandering binnen organisaties te faciliteren.

Wij willen niet opleiden in de klassieke zin omdat theoretisch leren alleen niet effectief genoeg is. Alleen door theorie en praktijk te verbinden worden onderwerpen herkenbaar en toepasbaar. Wij verassen u met verfrissende werkvormen, actuele kennis en verbindende docenten.

Met de BeBright Academy bieden wij masterclasses aan binnen vier onderwerpen:

 • Persoonlijke en teameffectiviteit
 • Leidinggeven aan verandering
 • Strategie en innovatie
 • Organisatieontwikkeling

Samen met u maken we iedere masterclass passend voor uw organisatie en doelstellingen.

Voorwaarden voor inschrijving en annulering

De verschuldigde cursusbijdrage zal in een termijn gefactureerd worden.

Annulering van deelname zonder kosten is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de cursus. Daarna geschiedt restitutie van uw cursusbijdrage tot de cursusdatum onder inhouding van €50,- aan administratie en reserveringskosten.

Bij afwezigheid zonder afzegging bent u het gehele bedrag verschuldigd. Als BeBright annuleert ontvangt u hiervan zo spoedig mogelijk bericht en zal de eventueel reeds betaalde cursusbijdrage volledig worden gerestitueerd.

Download brochure

Vul uw naam en e-mailadres in om de brochure te downloaden. Vink de checkbox aan om via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden te worden over de BeBebright Academy.

Blijf op de hoogte

[recaptcha]

Uw docenten

Sander Olsthoorn

Sander.Olsthoorn@bebright.eu

Sander Olsthoorn is ruim 20 jaar actief binnen de lokale overheid, waarbij het sociaal domein zijn specialisme is geworden. Sander is actief betrokken geweest bij het opzetten van samenwerkings-verbanden tussen zorggroepen, ondersteunings-organisaties en lokale overheden die vorm wilden geven aan innovatieve ideeën. Daarnaast heeft hij als (interim-)manager diverse afdelingen geleid in het sociaal domein.

LinkedIn

Daniël Mogendorff

Daniël Mogendorff is ruim 20 jaar actief als creatief denker, adviseur, innovatiemanager en strateeg. Hij heeft een achtergrond in bedrijfskunde. Hij heeft onder meer een opleiding gevolgd bij Nyenrode en gebruikt zijn kennis over de zorgsector graag in combinatie met beelden om zo visueel zeer aantrekkelijk leren mogelijk te maken

LinkedIn