Hoe werk ik samen met zorgaanbieders?

Vormgeven van duurzame samenwerking rond de WMO

In de serie Hoe werk ik samen met…? heeft BeBright de masterclass Hoe werk ik samen met zorgaanbieders? ontwikkeld. Deze masterclass geeft in een dagdeel inzicht in hoe zorggroepen, ondersteuningsorganisaties en samenwerkingsverbanden werken, welke taken ze uitvoeren, wat ze bezighoudt en hoe ze zorg en ondersteuning aan uw inwoners vormgeven.

De omgeving van zorgaanbieders is inhoudelijk anders dan die waar u als beleidsmaker of bestuurder mee te maken heeft. Daardoor bestaan er andere paradigma's en ontstaat een grote kans op wederzijdse verwarring wanneer u samen de zorg voor de inwoners van uw gemeente vorm wil geven. Met deze masterclass willen we u als beleidsmaker binnen de gemeente inzicht geven in de wereld van de zorg- en ondersteuningsverlener en u aanknopingspunten bieden om te kunnen komen tot duurzame samenwerkingsafspraken.

Voor wie?

U bent beleidsmedewerker of adviseur binnen een gemeente en betrokken bij het vormgeven van de WMO. Daarbij streeft u naar een duurzame samenwerking tussen de gemeente en de betrokken zorg- en ondersteuningsaanbieders. De masterclass richt zich op iedereen binnen de gemeente die te maken heeft met zorg- en ondersteuningsaanbieders en daar samenwerkings-/ budgettaire afspraken mee wil maken.

Uw aanmelding wordt beoordeeld door BeBright. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken.

Waarom deze masterclass?

U wilt begrijpen hoe aanbieders denken en werken, welke sturingsmechanismen u als  gemeente heeft en hoe u als beleidsmedewerker richting kunt geven aan een duurzame samenwerking met en tussen de zorg- en ondersteuningsaanbieders.

Opbouw

Tijdens de masterclass wordt ingegaan op de volgende vragen:

  • Hoe zijn de verschillende zorg- en ondersteuningsaanbieders georganiseerd?
  • Waar raken WMO en de activiteiten van aanbieders elkaar?
  • Hoe zijn samenwerkingsverbanden in de regio georganiseerd?
  • Hoe kan ik een effectieve samenwerkingsstrategie toepassen?

Dagindeling en programma

Het programma wordt aangeboden in de vorm van een masterclass van 4 uur of als een programma van 2 bijeenkomsten waarbij de tweede bijeenkomst een workshop is waarin u uw gesprekken met de zorg- en ondersteuningsaanbieders kunt voorbereiden en uitwerken.

Om de interactie te bevorderen, houden we de groepen klein: maximaal 10 deelnemers per workshop.

Uw investering

Het programma passen we aan aan uw vraag. Neem contact met ons op voor een prijsopgave.

 Locatie

Het programma wordt op maat gemaakt voor uw eigen gemeente. In samenspraak zoeken we naar een geschikte locatie.

Over BeBright Academy

BeBright helpt organisaties te groeien. De groei van medewerkers binnen de organisaties is hierbij essentieel. Daarom hebben wij onze kennis en ervaring gebundeld in masterclasses, om zo naast advisering ook innovatie, groei en verandering binnen organisaties te faciliteren.

Wij willen niet opleiden in de klassieke zin omdat theoretisch leren alleen niet effectief genoeg is. Alleen door theorie en praktijk te verbinden worden onderwerpen herkenbaar en toepasbaar. Wij verassen u met verfrissende werkvormen, actuele kennis en verbindende docenten.

Met de BeBright Academy bieden wij masterclasses aan binnen vier onderwerpen:

  • Persoonlijke en teameffectiviteit
  • Leidinggeven aan verandering
  • Strategie en innovatie
  • Organisatieontwikkeling

Samen met u maken we iedere masterclass passend voor uw organisatie en doelstellingen.

Voorwaarden voor inschrijving en annulering

De verschuldigde cursusbijdrage zal in een termijn  worden gefactureerd.

Annulering van deelname zonder kosten is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de cursus. Daarna geschiedt restitutie van uw cursusbijdrage tot de cursusdatum onder inhouding van €50,- aan administratie en reserveringskosten.

Bij afwezigheid zonder afzegging bent u het gehele bedrag verschuldigd. Als BeBright annuleert ontvangt u hiervan zo spoedig mogelijk bericht en zal de eventueel reeds betaalde cursusbijdrage volledig worden gerestitueerd.

Download brochure

Vul uw naam en e-mailadres in om de brochure te downloaden. Vink de checkbox aan om via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden te worden over de BeBebright Academy.

Blijf op de hoogte

[recaptcha]

Uw docenten

Sander Olsthoorn

Sander Olsthoorn is ruim 20 jaar actief binnen de lokale overheid, waarbij het sociaal domein zijn specialisme is geworden. Sander is actief betrokken geweest bij het opzetten van samenwerkings-verbanden tussen zorggroepen, ondersteunings-organisaties en lokale overheden die vorm wilden geven aan innovatieve ideeën. Daarnaast heeft hij als (interim-)manager diverse afdelingen geleid in het sociaal domein.

LinkedIn

Daniël Mogendorff

Daniël Mogendorff is ruim 20 jaar actief als creatief denker, adviseur, innovatiemanager en strateeg. Hij heeft een achtergrond in bedrijfskunde. Hij heeft onder meer een opleiding gevolgd bij Nyenrode en gebruikt zijn kennis over de zorgsector graag in combinatie met beelden om zo visueel zeer aantrekkelijk leren mogelijk te maken

LinkedIn