Masterclass Scenarioplanning

Ken uw risico’s en benut uw kansen

 

De toekomst laat zich moeilijk voorspellen. Terugkijkend naar de laatste jaren wordt het duidelijk dat de toekomst er heel anders uit kan zien dan we verwachtten. Hoe kunt u bij strategievorming zo goed mogelijk rekening houden met de toekomst?

Met scenarioplanning wordt op structurele wijze over trends en ontwikkelingen nagedacht om vervolgens realistische scenario's te ontwikkelen die vervolgens helpen bij het opstellen van een robuuste strategie die in meerdere varianten van de toekomst zal leiden tot succes. Scenarioplanning stelt u in staat om onzekere toekomst beheersbaar te maken, kansen te grijpen en mogelijke risico's te beheersen.

Voor wie?

De masterclass scenarioplanning is sector-overstijgend en richt zich op leiders en medewerkers uit de volgende werkvelden:

 • Directeuren
 • Managers Strategie en ontwikkeling
 • Risk Managers
 • Managers planning en control
 • Businessdevelopers
 • Productmanagers
 • Marketingmanagers
 • Beleidsmedewerkers
 • Innovatiemanagers
 • Adviseurs

Voorbeeld

In opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) verzorgt BeBright voor medewerkers van gemeenten de driedaagse masterclass 'De gemeente voorbij de horizon'. In deze masterclass verkennen deelnemers en trainers gezamenlijk de trends en ontwikkelingen in onze samenleving de komende 15 jaar. We hebben specifieke aandacht voor de impact op de rol en houding van de gemeente. De deelnemers leren welke methodieken zij kunnen toepassen om toekomstscenario's te ontwikkelen voor hun eigen gemeente. Het programma is opgebouwd uit een combinatie van kennisoverdracht, training in de scenariomethodiek en interactie tussen deelnemers. Het doel is tijdens de training met elkaar inzichten te ontwikkelen die richting geven aan strategische keuzes. Naast deze masterclass verzorgt BeBright ook in-company trainingen voor individuele organisaties (waaronder bijvoorbeeld gemeenten) op het gebied van scenario-ontwikkeling.

Uw resultaat

 1. U heeft kennis gemaakt met scenarioplanning
 2. U weet hoe u scenarioplanning kunt gebruiken.
 3. U kunt met behulp van scenarioplanning aan de slag met het ontwikkelen van een toekomstbestendige strategie

Download brochure

Vul uw naam en e-mailadres in om de brochure te downloaden. Vink de checkbox aan om via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden te worden over de BeBebright Academy.

Masterclass scenarioplanning algemeen:

Blijf op de hoogte

[recaptcha]

Masterclass scenarioplanning gemeenten (sociaal domein):

Blijf op de hoogte

[recaptcha]

Contactpersonen

Medewerkers-thumb_PhilipIdenburg_190x135
Philip J. Idenburg

+31(0)6 53 44 21 94
philip.idenburg@bebright.eu


Maartje Baede

+31(0)6 42 98 61 53

maartje.baede@bebright.eu