Dennis Christmas Msc MMA (51) is per 1 maart als partner toegetreden tot het Utrechtse strategie- en innovatie-bureau BeBright. Hij gaat zich binnen BeBright bezighouden met strategisch advies en transformatie van de zorg en het zorgvastgoed.

Dennis Christmas is een doorgewinterde consultant en manager, met een schat aan ervaring met het begeleiden van veranderprogramma’s in de zorgsector. Bij TwynstraGudde (TG) was Dennis als partner Healthcare o.a. verantwoordelijk voor het opbouwen van de proposities in de zorgmarkt. Daarvoor was hij intensief betrokken bij de oprichting van het Prinses Máxima Centrum. Als lid van de Raad van Bestuur heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit landelijke centrum voor kinderoncologie.

Naast zijn werk als consultant werkt hij (part time) als senior lecturer aan de Maastricht School of Management waar hij als Head of Healthcare Innovation verantwoordelijk is voor de development van de Healthcare opleidingen die onderdeel uit maken van de Executive MBA en Executive Programma’s.

Dennis studeerde technology management aan de Technische Universiteit Eindhoven met bouwkunde als technische specialisatie. Daarna werkte hij bij de Vrije Universiteit binnen de afdeling vastgoed. Vanaf 1998 was Dennis verbonden aan TG. Daar deed hij nog de postdoctorale opleiding Management Consultancy.

BeBright

BeBright is een strategie- en innovatie-bureau dat haar opdrachtgevers in de zorg en het sociaal domein ondersteunt met visie- & strategie-vorming en innovatie implementatie. Dennis Christmas gaat zich bij het bureau richten op de vertaling van technologie gedreven zorgtransformatie naar de consequenties voor bestaand en te ontwikkelen vastgoed.

Dennis over zijn nieuwe uitdaging: “BeBright is voor mij een bijzondere stap in mijn loopbaan. Ik hoop dat ik met mijn ondernemerschap instellingen in zorg en welzijn kan helpen om de transformaties door te maken die nodig zijn voor een duurzame toekomst. Het gaat er om de zorg zo te veranderen dat we ook in de toekomst allemaal blijven profiteren van de hoge kwaliteit van onze zorgsector.”

Philip J. Idenburg, managing partner van BeBright, is blij met de komst van Dennis Christmas naar BeBright. “Met de komst van Dennis versterken we ons team niet alleen vanwege zijn lange staat van dienst als bestuurder en adviseur in de gezondheidszorg, maar kunnen we onze opdrachtgevers in de zorg nog beter ondersteunen bij hun strategische vastgoed vraagstukken. ”, aldus Idenburg.