Lynette Wijgergangs

“What you see is what you get”

Nieuwsgierig – netwerken – moeder – lunchen – hardlopen – theater – improvisatie – organiseren – partner – schrijven – doener – Afrika –teksten – trouw – vriendin – reizen

 

Als kind wist Lynette al dat ze ‘iets met de zorg’ wilde gaan doen als ze later groot was. Inmiddels kent de zorg weinig geheimen meer voor haar. Een gezond stel hersenen en toentertijd een beperkt aantal academisch medische opleidingen, maakte dat Lynette in 1980 geneeskunde ging studeren. Tijdens een stage in een leprakliniek in India kwam zij er echter achter dat er meer is binnen de zorg dan alleen de spreekkamer. Zij rondde haar studie af met een vrij doctoraal epidemiologie/gezondheidswetenschappen.

Na een aantal onderzoeksprojecten in verschillende Afrikaanse landen streek zij neer bij het RIVM, waar Lynette zich vooral bezighield met toekomstverkenningen en infectieziekten. Echt schrijven heeft zij geleerd als wetenschapsjournalist bij Medisch Vandaag, waar zij werkzaam was van 2000 tot 2003. En het mooiste jaar van haar leven tot nu toe was een sabbatical in West Australië met haar gezin. Een kijkje mogen nemen in de Aboriginal Medical Service werkt zeer relativerend. Na terugkomst heeft Lynette vijf jaar de communicatieafdeling van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM geleid.

In 2008 startte zij samen met Marianne Hekerman Marlijn Communicatie, een communicatieadviesbureau werkzaam in de zorg. Vele opdrachtgevers volgden, waaronder Achmea, Federatie Medisch Specialisten, ZonMw, Roche, Pfizer, VvAA, KWF Kankerbestrijding.
De grote variatie in opdrachtgevers maar zeker ook haar werk als wetenschapsjournalist maakt dat zij veel kennis heeft over en een groot netwerk heeft binnen de Nederlandse gezondheidszorg.

Lynette wordt ‘bright’ van samenwerken met mensen die net als zij de Nederlandse gezondheidszorg op een hoger niveau willen brengen. Zij blijft ‘bright’ door de gesprekken aan de keukentafel met haar partner (plattelandsdokter) en dochter (co-assistent) die maken dat zij de dagelijkse zorgpraktijk niet uit het oog verliest.

Lynette_website_kleur

Contact: +31(0)6 30972975 

E-mail: lynette.wijgergangs@bebright.eu