Overzicht | 1. EU-scan | 2. EU-werkbezoek Brussel | 3. EU-strategie | 4. EU-lobby

2) EU-werkbezoek Brussel

Wanneer de scan aantoont dat het relevant is voor uw organisatie om actief te zijn in Brussel, dan is een georganiseerd tweedaags bezoek aan Brussel  van uw Raad van Bestuur, Directie, Management Team en Public Affairs afdeling een logische stap, waarbij u met ons op een ‘ fact finding mission’  gaat.

Op dag één verzorgen wij een presentatie over de Europese besluitvorming en hoe deze te beïnvloeden door uw organisatie. Hierbij gaan we in de op de rol van de Europese Commissie (EC), de Lidstaten, het Europese Parlement (EP) en andere stakeholders. U maakt kennis met de (on)geschreven regels van de lobby. Tevens draagt deze presentatie bij aan de feitenkennis van de EU bij uw medewerkers.

Het tweede aandachtspunt is om van de stakeholders in Brussel te horen hoe de hazen daar lopen en hoe een organisatie in de Europese arena kan opereren. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van werkbezoeken aan deze stakeholders en teven nodigen wij hen uit als sprekers tijdens het diner en de lunch.

Het programma van de tweede dag begint met een verkenning  van voor uw bedrijf belangrijke Europese koepelorganisaties. De bevindingen van dag één en twee vormen samen de basis voor het ontwikkelen van uw EU-strategie. Hiervoor wordt de middag van dag 2 gebruikt. Daarbij gaan we in op de huidige interactie met Brussel en wat daarin te veranderen, gewenste informatiestromen, trends en ontwikkelingen in de EU en NL, mogelijke subsidiebronnen en het gewenste netwerk in Brussel.

In de week na uw bezoek aan Brussel werken we de resultaten uit tot een overzichtelijke rapportage. Dit rapport dient als een eerste aanzet voor het ontwikkelen van een EU strategie.

Kosten van een tweedaags bezoek aan Brussel liggen rond de € 14.000,- exclusief BTW voor een groep van 15 personen.

Neem contact op

Medewerkers-thumb_PhilipIdenburg_190x135
Philip J. Idenburg

+31(0)6 53 44 21 94
philip.idenburg@bebright.eu

Lodewijk_kleur

Lodewijk Buschkens

+32 497445394
lodewijk.buschkens@bebright.eu