De leergang ‘Preventiestrategieën in ziekenhuizen’ bestaat uit vijf modules en gaat in op de bouwstenen van een preventiestrategie. De leergang is opgebouwd langs drie pijlers: 1) leefstijl als onderdeel van behandeling, 2) inzet van monitoring en signalering, en 3) vitale medewerkers.  Daarnaast wordt stil gestaan bij het strategieproces, het maken van bewuste keuzes en het bepalen van benodigde organisatorische en financiële randvoorwaarden. 

Preventiestrategie pijler 1 | Leefstijl als onderdeel van behandeling
De eerste pijler legt de nadruk op het belang van leefstijl als onderdeel van de behandeling. Een gezonde leefstijl omvat aspecten zoals gezonde voeding, voldoende beweging, ontspanning en slaap. Het bevorderen van een gezonde leefstijl bij mensen met een aandoening vergroot de weerstand, het voorkomt ernstiger ziekteverloop en het draagt bij aan sneller herstel. Het is daarom van belang dat leefstijl een stevige plaats krijgt naast geneesmiddelen, operaties en andere behandelingen.

Preventiestrategie pijler 2 | Monitoring en signalering
De tweede pijler gaat in het op het gebruik van technologie bij preventie. Er is een groot aanbod van apps, gadgets, draagbare apparaten en digitale omgevingen waarmee gebruikers hun gezondheid kunnen monitoren en bevorderen. In vele proeftuinen is de afgelopen jaren bewijslast verzameld en zijn veel lessen geleerd over de toepassing van deze technologieën. Het wiel is al vele malen uitgevonden ten aanzien van thuismonitoring, zelfdiagnostiek, serious gaming en voorspellende algoritmen. De tijd is aangebroken om deze technologieën in te zetten ter bevordering van preventie.

Preventiestrategie pijler 3 | Vitale medewerkers
Medewerkers die zich vitaal voelen, plezier en geluk beleven in hun werk en gemotiveerd zijn om bij te dragen aan de positieve gezondheid van anderen, brengen dit over aan patiënten. De derde pijler gaat daarom over het versterken van de vitaliteit van medewerkers.  Dit vraagt om aandacht voor gezondheid, bevlogenheid, talentmanagement en passende werkinrichting. Dit wordt ook wel ‘amplitie’ genoemd. Inzetten op vitaliteit creëert een win-win situatie voor medewerker, ziekenhuis en patiënt.

De leergang bestaat uit vijf middagbijeenkomsten in de periode oktober 2023 tot februari 2024. De kosten bedragen €4.950,- inclusief btw. Er is een korting van 30% voor de tweede deelnemer en 50% voor de derde deelnemer van dezelfde organisatie. De groep bestaat maximaal uit 25 personen.

Meer weten over de inhoud van de leergang preventiestrategie voor ziekenhuizen, de onderwerpen per module en de toonaangevende sprekers, klik dan hier voor de brochure! Wil je vrijblijvend bespreken of de leergang iets voor jou is? Laat je telefoonnummer hier achter, dan nemen we contact met je op. Aanmelden voor de leergang kan via deze link.

Interessant artikel? Meld je dan hier aan en ontvang elke 2 maanden de BeBright nieuwsbrief. Lees ook ons eerdere artikel over preventie in het ziekenhuis

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op! 

adviseur regiescan

Irene Mommers

+31(0)6 53461444
irene.mommers@bebright.eu