Scan the future

Gestructureerd naar binnen en naar buiten kijken

Creëer externe focus en stimuleer creativiteit. Wij voeden de organisatie met informatie en inspiratie over de buitenwereld en laten nieuwe ideeën, nieuwe perspectieven en nieuwe inzichten ontstaan.

Afhankelijk van de strategische vragen van een organisatie leggen we accenten in het scannen van:

Klantbehoeften: Consumenten gedrag, nu en in de toekomst, klanttevredenheid, klachten en (latente) behoeften.

Trends: Ontwikkelingen in de buitenwereld met een richting en een snelheid die van invloed zijn op de toekomst van uw sector.

Scenario’s: Verrassende, plausibele en inspirerende toekomstbeelden over hoe de toekomst er uit zou kunnen zien.

Concurrenten: Ontwikkelingen in de sector, bij andere merken, producten, diensten en organisaties die nu en op termijn uw positie beïnvloeden.


Trendwatching

Wij staan bekend om onze gedegen benadering van trendonderzoek. Een ‘trend’ is een ontwikkeling die zich voor langere tijd in een duidelijke richting beweegt. Ons onderzoek naar consumentengedrag is input voor toekomstverkenningen en marktbewerking in meerdere sectoren.

Trendwatching

Trends in de zorg

In opdracht van MSD maakten we een aparte uitgave van Diagnose 2025 met een overzicht van 17 trends in de Nederlandse Gezondheidszorg. Deze kennis was input en inspiratie voor een broodnodige dialoog over de veranderende rol van medisch specialisten.

Trends in de zorg

Veiligheidsmanagement

Krijgt u een ongemakkelijk gevoel bij het idee dat uw organisatie in het nieuws komt door een calamiteit? Velen gingen u reeds voor in onze interne scan van risicomanagement en zorgveiligheid.

Veiligheidsmanagement

Zelf Zien?

BeBright betekent zelf ook ‘bright’ blijven, over grenzen kijken. Wij delen graag wat ons opvalt in het buitenland, om ons heen of bij andere bedrijven: innovatieve producten, nieuwe gebouwen, coole concepten, spicy sparks. Van kantoorinnovatie tot creatieve woonvormen of winkelconcepten. In Haarlem of in New York? Doen we vaker. Maatwerk? We komen overal!

Zelf Zien?

Lezingen

Wij spreken geregeld op seminars en congressen, bijvoorbeeld over:

  • Waar geeft uw klant haar geld uit?: over trends in consumeren en innovaties in retail;
  • Sociaal Wonen 2030: over ontwikkelingen in sociale huisvesting;
  • Vernieuw het werken: over innovaties in HR en het nieuwe werken.

Lezingen

Managementboek 2013

Op donderdag 18 april 2013 wordt het Managementboek van het Jaar 2013 bekend gemaakt. Philip Idenburg is dit jaar voorzitter van de jury. Kijk in de BeBright boekenkast voor onze eigen boeken en boeken van anderen die we aanbevelen.

Managementboek 2013

Oog voor de Toekomst

In 2001 startten BeBright medewerkers bij de Rabobank een traject over de toekomst van de bank, de houdbaarheid van het coöperatieve organisatiemodel en de wensen van klanten. Met impact binnen en buiten de Rabobank en ‘onze’ mensen verspreid over het bedrijfsleven en de wereld, is ‘Oog voor de Toekomst’ nog altijd in beweging en BeBright heeft de lead.

Oog voor de Toekomst

Toekomst Bloemenveiling

Twee organisaties, in 2006 nog concurrenten, Flora Holland en Bloemenveiling Aalsmeer, werken vanaf 1 januari 2008, samen op in de internationale bloemenmarkt. Scenarioplanning was de basis voor deze beslissing en verdere strategievorming.

Toekomst Bloemenveiling

Workshops & Trainingen

Wij maken onze workshops op maat en kiezen originele creatieve werkvormen:

  • Scenariodenken, plannen maken terwijl de wereld verandert;
  • Zorgmarketing, online en offline;
  • Accelerating Quality, verbeter processen en producten.

Workshops & Trainingen