Erik_Heineman_Kleur_Bebright

Erik Heineman

Over mij

Nieuwsgierig naar wat mensen en organisaties beweegt, zoek ik voortdurend naar een antwoord op de vraag “what makes 
you tick?”. Ik ontdekte bij mezelf een autonoom draaiend 
wheel of life, waarin drie elementen met elkaar in contact staan: nieuwsgierigheid, passie en leven. 

Nieuwsgierigheid leidt tot passie. Passie genereert ‘leven in mijn leven’. De cirkel sluit zich doordat ‘leven in mijn leven’ weer leidt tot nieuwsgierigheid and so on. Ik ben ervan overtuigd dat zonder nieuwsgierigheid, passie en leven onmogelijk zijn. 

Bij BeBright begeleid ik visie- en strategietrajecten en innovatie- en transformatieprojecten in de curatieve zorg. Daarnaast houd ik me, behalve met leiderschaps- en team-coaching en het versterken van (klinisch) leiderschap, bezig met de implementatie van “netwerkgeneeskunde” en de kanteling van ziekenhuisorganisaties. Daarbij blijf ik zoeken naar een antwoord op de cruciale vraag what makes you/
this organisation tick?”, wat is het wheel of life? 

Mijn kennis en ervaring 

Ik was (tropen)arts en (kinder)chirurg in Nederland, Nepal en Nieuw-Zeeland. Kennis en ervaring deed ik op als tropenarts in Nepal, als (hoogleraar)kinderchirurgie in Nieuw-Zeeland en Nederland en als hoogleraar chirurgie en afdelingshoofd Chirurgie van het UMCG. Ik ben RvB-lid van een STZ-ziekenhuis en was (vice)voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Ik hield mij intensief bezig met kwaliteit van zorg, een complexe materie. Ik omarm complexiteit in plaats van het te reduceren tot ‘hapklare brokken’ waar vervolgens de ‘leefwereld’ niets mee kan. Naast pure inhoudelijke kennis is kennis van mensen en organisaties essentieel. 

Ik ben trots op… 

Mijn positieve instelling en nieuwsgierigheid zijn mijn startpunt. Ik ben succesvol in het doorbreken van de ‘dominante logica’. Ik ben niet bang om ‘anders dan verwacht’ te zijn en/of te worden gevonden. Hierin krijg ik mensen mee op weg naar duurzame transformatie. Conceptueel denken is hierbij essentieel. 

Mijn uitgelichte projecten

 

Grensverleggers in actie!

Grensverleggers in actie!

Als opening van de Zorg & ICT beurs 2018 heeft BeBright samen met Zorg & ICT op 17 april het congres Zorgtransformatie georganiseerd. In een ochtend werd het publiek, veelal grensverleggers in de zorg, meegenomen in de wereld van zorgtransformatie. Na het...