BeLight_Bebright

Personal leadershiptrail in Zuid-Afrika

In het veranderend zorglandschap transformeren niet alleen de systemen, maar verandert ook de rol van de zorgprofessional. Medisch leiderschap krijgt een nieuwe betekenis en wordt essentieel om de zorg qua kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid naar de toekomst duurzaam te maken.

Medisch Leiderschap omvat het geheel van persoonlijk, klinisch en bestuurlijk leiderschap. De professional in de zorg neemt verantwoordelijkheid voor – en geeft sturing aan kwalitatief hoogwaardige zorg voor de patiënt. Bovendien verbindt de zorgprofessional de medische inhoud met bestuurlijke, organisatorische, financiële en maatschappelijke thema’s overeenkomstig de positie in het zorgsysteem.

De BeBright Personal Leadership Trail is gericht op de basis van medisch leiderschap; het persoonlijke leiderschap. In het programma staan bewustzijn, zelfobservatie, zelfmanagement en persoonlijke motivatie centraal. Tenslotte bepalen deze de wijze waarop de professional effectief sturing geeft aan de noodzakelijke transformatie van de zorg, zorgorganisatie en systeem. De natuur dient daarbij als portaal tot persoonlijk leiderschap. De omstandigheden van de trail dagen de deelnemers uit om tot de kern te komen van wie ze zijn. De BeBright Personal Leadership Trail ondersteunt de basis voor de nieuwe vorm van Medisch Leiderschap die nodig is om zorg naar de toekomst duurzaam te maken.

Voor wie?

Dit programma is voor bestuurlijke leidinggevenden in het zorgdomein die met persoonlijk leiderschap het verschil willen maken in de transformatie van het Nederlandse zorgsysteem.

Waarom dit programma?

Alle verandering begint bij jezelf. Daarom start dit programma met een trail in Zuid-Afrika, waarbij de omstandigheden en opzet van de trail de perfecte condities scheppen voor zelfreflectie en beschouwing van uw (professionele) leven.

We trekken zes dagen in stilte lopend door een wildpark waar de zogenaamde ‘big five’ dieren leven. We slapen op een matje onder de sterrenhemel. Alle prikkels van het dagelijks leven zoals internet, telefoon en horloge vallen weg. De basale levensstijl, het wandelen in stilte, verscherpte intuïtie als gevolg van de aanwezigheid van de big five en de dagelijkse ‘nightwatch’ over het kamp en het vuur creëren de momenten voor- en stimuleren zelfreflectie.

Om de verkregen inzichten en intenties vast te houden volgt het eerste jaar na terugkomst het inspiratieprogramma. Elke twee maanden faciliteert één van de deelnemers een bijeenkomst in zijn eigen werkomgeving. Het transformatieproces van zijn/haar organisatie staat centraal en er is ruimte voor sparring en discussie rondom thema’s en casuïstiek. De intenties voortkomend uit de trail zullen bij iedere bijeenkomst worden gevolgd en verrijkt.

Uw resultaat

Dit programma heeft geen vooraf geformuleerde resultaten zoals bij een opleiding, workshop of training. Het is een persoonlijke reis die bijdraagt aan het verhelderen en verstevigen van het persoonlijke leiderschap.

Meer weten?

Neem contact op! 

Philip J. Idenburg BeBright

Irene Mommers

+31(0)6 53461444
irene.mommers@bebright.eu