drs. Lodewijk Buschkens MA

Verbinder

Brussel – netwerker – zorg – Europese Unie – lobby – communicatie – strategie – groot gezin – sport – natuur – Afrika – wild at heart

 

Lodewijk Buschkens is mede-oprichter van ICODA European Affairs, een full service public affairs bureau in Brussel. Hij adviseert al bijna twintig jaar opdrachtgevers op het gebied van belangenbehartiging in Brussel. Lodewijk zoekt hierbij steeds naar de verbinding tussen zijn opdrachtgevers en de Europese ambtenaren en politici. Hij richt zich hierbij vooral op de zorgsector waar Europa steeds meer invloed op heeft.

Lodewijk heeft economische geschiedenis en internationaal recht gestudeerd in Leiden. Een week na zijn afstuderen in 1994 startte zijn carrière in Zambia als vrijwilliger in een landbouwproject van de Europese Commissie. Teruggekomen in Europa is Lodewijk in 1996 in de Brusselse public affairs beland, alwaar hij de overheden van Thailand en Indonesië mocht adviseren over Europese handelsaangelegenheden. Daartoe heeft hij eind jaren negentig vele overheidsseminars in Bangkok begeleid. Op zijn 29e heeft Lodewijk ervoor gekozen om full time voor ICODA te gaan werken.

Als Managing Partner bij ICODA heeft Lodewijk voor verschillende Nederlandse organisaties gewerkt. Zijn eerste opdrachtgever bij ICODA was de Nederlandse Staatscourant. Ook heeft hij vanaf 2000, tien jaar lang de Vereniging van Bedrijfstak pensioenfondsen ondersteund met haar lobby in Brussel. Vele andere Nederlandse opdrachtgevers volgden, zoals Achmea, de Koninklijke Notariële Broederschap, Amber Alert, NVZ, RDW, PFZW en verschillende Woningcorporaties.

Sinds 2002 werkt Lodewijk ook als juridisch expert voor ‘Your Europe Advice’. Dit is de dienst van de Europese Commissie die kosteloos advies geeft aan Europese burgers over hun rechten op de interne markt.
Lodewijk doceert regelmatig over Public Affairs en hoe‘Europa’ werkt. Zo verzorgt hij sinds vele jaren tweedaagse opleidingen in Brussel voor Raden van Bestuur, maar ook voor Tias School for Business and Society, de Politieacademie, het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, het Zijlstra Center van de VU en de Masterclass NieuweZorg 3.0.

Lodewijk publiceert regelmatig over lobbyen in Brussel en over het toenemend effect van Europese wetgeving op de volksgezondheid en gezondheidszorg.

Hij blijft Bright van regelmatig uitgaan in het centrum van zijn woonplaats Brussel en door iedere dag het reilen en zeilen van de EU te volgen.

Sinds augustus 2015 werkt Lodewijk met veel plezier samen met BeBright, wederom om de verbinding met Brussel te leggen.

Lodewijk_kleur

Contact: +32 497445394

E-mail: lodewijk.buschkens@bebright.eu