Drs. Ina F.G. Smittenberg

“Mover”

organisaties – lachen – psychologe NIP – dansen – veranderkrachten – story telling – mogelijkheden – talenten – werklust – dynamiek – levenslust – project- & verandermanager – verbinden – hard werken – waardenvol – implementeren – beweging – groen

Ina is vanaf de oprichting betrokken bij BeBright, en sinds 2011 verbonden aan ons team voor sociale innovatie. Het maximaal aanspreken van de kwaliteiten van een organisatie en haar medewerkers is een vast ingrediënt in haar werkwijze. Ina zorgt voor beweging en het veranderen van organisaties en individuen vanuit positieve en constructieve uitgangspunten.

Ina is opgeleid als psychologe, gespecialiseerd in organisatieverandering en groepsinterventies. Daarnaast specialiseerde zij zich eveneens in de diagnostische en therapeutische variant van klinische psychologie. Ze breidde deze vakkennis uit op het gebied van organisatiedynamiek en -verandering: verandermanagement, systemisch & opstellingen werk, story telling, organisatie-scripts. Daarnaast ontwikkelde Ina zich op het gebied van: transactionele analyse, existentiële psychotherapie en psycho-analyse. Met deze goed gevulde rugzak begeleidt Ina, naast organisaties, ook individuen bij hun persoonlijke dynamiek en verandering. Complexe organisatieverandering en processen op het raakvlak van organisatiedynamiek en individuele veranderkracht zijn bij haar in zeer goede handen.

Bij profit en non-profitorganisaties deed Ina verandermanagement, projectmanagement, procesbegeleiding en strategisch human resources advies. In 2000 richtte ze Werklust op. Haar werkwijze: scherp, constructief en creatief. Analytisch, daadkrachtig en met humor.

Ina blijft ‘bright’ door te rennen en dansen en met haar dochter de wereld te verkennen.

Afstemming op de (toekomstige)omgeving van de organisatie en haar ‘taak’ in de buitenwereld is bij echte ‘Ina projecten’ een vanzelfsprekend vertrekpunt. Zij zet graag het Schone, Ware en Goede in om echte verandering te bewerkstelligen en schreef daar een inspirerend boekje over: Organitopia.

Een kijkje in de keuken van Ina:

Medewerkers-thumb_Ina


Workshops & Trainingen

Wij maken onze workshops op maat en kiezen originele creatieve werkvormen:

  • Scenariodenken, plannen maken terwijl de wereld verandert;
  • Zorgmarketing, online en offline;
  • Accelerating Quality, verbeter processen en producten.

Workshops & Trainingen

Het gedurfde gesprek

Het gedurfde gesprek; Over Waardig Leven én Sterven. Samen met partner ViIans initieerden en faciliteren we deze discussie mét oplossingsrichtingen, bruikbare uitkomsten & werkvormen voor de sector, over de vraag naar een betere balans tussen effectieve en waardige zorg.

Het gedurfde gesprek

NVZ Invitational Conference

Op 4 februari 2015 organiseerde BeBright samen met de NVZ de jaarlijkse Invitational Conference in TivoliVredenburg – een congres op uitnodiging voor alle bestuursleden van de lid-ziekenhuizen en belangrijkste stakeholders. Lees meer

NVZ Invitational Conference

Vernieuwend zorgen

Er wordt veel gesproken over het centraal stellen van de patiënt in de zorg. In de praktijk komt er, mede onder druk van alle veranderingen, niet altijd evenveel van terecht. Collega Ina Smittenberg ontwikkelde – samen met Vilans – een kristalheldere paper en aanpak waarin concreet wordt gemaakt wat de transitie in de zorg betekent voor het dagelijks werk van zorgmedewerkers. > download whitepaper

Vernieuwend zorgen