ir. Maartje Baede

Ms User Experience

innovatie management – omgevingstechnologie – marketing – creatief – beeldende kunsten – “het nieuwe werken” – feiten – gebruikersonderzoek – programma van wensen en eisen – details – conceptontwikkeling – samen – sociaal wonen 2030 – reiziger

 

Vanaf 2010 is Maartje verbonden aan BeBright, als expert in sociale innovatie, als creatief workshopper en als innovator in het algemeen.

Maartje is Innovatie Management ingenieur van de TUe en vult deze technische basis continue aan met opleidingen in marketing en creativiteit: interieur architectuur, creatief werken met groepen en beeldende kunsten. Met haar specialisatie in ‘Omgevingstechnologie’, ziet ze de toegevoegde waarde van het betrekken van gebruikers bij het ontwerpen van hun dagelijkse omgeving.

Ze maakte bij de Rijksgebouwendienst kennis met sociale innovatie en is expert op het gebied van “Het Nieuwe Werken”. Vanuit diverse adviesbureaus ontwikkelde ze omgevingsconcepten, de vertaling van organisatie, gebruikers en (toekomstige) activiteiten naar beleving en ontwerp. Middels gebruikersonderzoek, programmering van wensen en eisen en (marketing)conceptontwikkeling, komt zij met klanten tot een ontwerp dat optimaal aansluit bij de organisatie, nu en in de toekomst. Zo begeleidde ze steden, zorgorganisaties, kennisinstituten, banken en overheiden naar future proof manieren van werken en bijbehorende inrichting en branding.

Maartje blijft ‘bright’ door de wereld te verkennen en nieuwe mensen te ontmoeten. Soms blijft ze een jaar weg, soms een paar dagen. Altijd komt ze terug met nieuwe contacten, ideeën en inzichten over de impact van een omgeving op haar gebruikers. Ook leert ze kinderen duurzaam denken via ‘Solar Kids’.

Maartje is ons innovatieve geweten op het gebied van beleving en gebruik van producten en diensten.

Een kijkje in de keuken van Maartje:

03/2013: Sociaal Wonen

Vanaf 27 maart 2013, na het Congres Sociaal Wonen 2030 op Nyenrode, ligt ons nieuwe boek in de winkel. BeBright zet hierin de spotlight op sociaal Nederland, de woonmarkt en de toekomstige rollen van corporaties, gemeenten en bouwers. Bestellen? 

03/2013: Sociaal Wonen

Innovatieve werkvormen

Wij maken uw huisvesting toekomstbestendig door onze kennis van trends in HR, kantoorinrichting en facility management te combineren met onze ervaring in vastgoed, marketing en verandermanagement.

Innovatieve werkvormen

Toekomst van Winkelen

“Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat Nederland in een attractief winkelaanbod voorziet?” Met de Nederlandse Raad van Winkelcentra onderzochten we trends en innovaties in retail en consumeren. NRW bracht de kennis uit in een boek. Meer over BeBright en consumenten op Oog voor de Toekomst.

Toekomst van Winkelen

Sociaal Wonen 2030

Sociaal Wonen 2030 is een collectieve toekomstverkenning van BeBright met 12 strategische partners. Vanaf 27 maart 2013 werken we met de resultaten om corporaties en gemeenten te helpen met strategie, innovatie en beleid. Laatste Persbericht.
Sociaal Wonen 2030 heeft een eigen website.

Sociaal Wonen 2030

Gemeenten van de Toekomst

Gemeenten staan met de decentralisaties in het sociale domein voor een enorme uitdaging. De aandacht gaat op dit moment vooral uit naar de transitie: hoe komen we van een rijks- naar een gemeentelijke verantwoordelijkheid? Hoe zorgen we ervoor dat dit allemaal rond komt? Een veel uitdagender vraagstuk is hoe toe te werken naar de transformatie als na de daadwerkelijke decentralisatie de kans ontstaat om anders te werken en te organiseren. Download de PDF

Gemeenten van de Toekomst