Monique Philippens

“Bloeier”

Diagnose 2030 – reizen – ontdekker – saxofoon – gezin – avontuur – ondernemer – duurzaam veranderen – wijsheid – tot de kern komen

 

Binnen BeBright is Monique verbonden als programmanager en co-auteur voor “Diagnose Transformatie”.
Bij Monique staat de vraag centraal hoe je de kern van een organisatie (weer) laat bloeien. Als ervaren senior-manager legt zij de focus op groei van mens, organisatie en maatschappij. Zij komt snel tot de kern, ziet en doorziet dwarsverbanden en wil graag raken en geraakt worden. Weliswaar zijn kortetermijnresultaten belangrijk, maar Monique zal altijd oog hebben voor een parallelle aanpak voor duurzame groei. Door haar brede ervaring als leidinggevende in een groot aantal verschillende sectoren acteert zij met een open blik en kan zij mensen verbinden.

De afgelopen 20 jaar heeft zij grote veranderingen geleid in organisaties op het gebied van crisis-, verander-, interim- en business management. Haar aanpak bestaat uit het creëren van een onderscheidende business-strategie samen met klanten en medewerkers, het bouwen van succesvolle teams met veel aandacht voor talentontwikkeling en het regisseren van inspirerende en nuttige interventies op gebied van bedrijfsresultaten en –cultuur. Door haar ervaringen op gebied van marketing en sales, productmanagement, operationele processen en innovatie heeft zij een grondige kennis van klantbehoeften en weet ze hoe ze een organisatie kan laten excelleren.

Sinds 2008 richt zij zich vooral op de gezondheidssector en op bedrijven die aan de gezondheidssector diensten leveren. Zo was zij als directeur KPN Zorg verantwoordelijk voor alle diensten die KPN aan de gezondheidssector levert en is zij sinds een aantal jaren lid van de raad van toezicht bij Heartlife klinieken. Nu helpt zij organisaties die toe zijn aan een volgende ontwikkelingsfase met een nieuwe strategie en begeleidt ze de implententatiefase. Zij loopt warm voor innovatieve start-up bedrijven voor de zorg. Bijvoorbeeld als mentor bij Rockstart Digital Health en als jurylid bij Accenture Innovation Awards.

Bright blijft Monique door te reizen, nieuwe plekken te ontdekken en te genieten van onverwachtse ontmoetingen. Zij speelt graag saxofoon en piano, het liefst samen met haar dochters.

Monique_kleur

Contact: +31(0)6 20442331 

E-mail: monique.philippens@bebright.eu