Drs. Philip J. Idenburg MBA

“iDJ”

zeilen – strateeg – ‘Oog voor de Toekomst’ – beste marketingboek 2005 – ‘Diagnose 2025’ – trends – strand – kunst – vader – schrijver – spreker – NYC marathon – Managementboek.nl

   

Philip J. Idenburg is oprichter van BeBright en adviseert zijn opdrachtgevers op het gebied van (marketing) strategie en innovatievraagstukken. Proces en inhoud gaan daarbij hand in hand en moeten uiteindelijk leiden tot innovatie, als basis voor toekomstige groei en succes van organisaties.

Philip heeft Bestuurskunde en Internationale Politiek gestudeerd en zijn MBA behaald aan de Erasmus Universiteit. Hij begon zijn carrière bij Reed-Elsevier alwaar hij heeft kunnen werken met de grote management goeroes van onze tijd waaronder Henry Mintzberg, Philip Kotler en Arie de Geus. Na deze prikkelende leerschool zette Philip zijn carrière voort als Senior Consultant bij Nolan, Norton & Co. (NNC), de Business- en IT-strategy unit van het voormalige KPMG Consulting. Binnen NNC was hij werkzaam binnen het strategie en transformatiemanagementteam en vanuit die eenheid betrokken bij een grote verscheidenheid aan projecten waaronder visie- en strategieprojecten, toekomststudies en strategische (marketing) vraagstukken.

Als Manager Corporate Development bij Zurich Financial Services was Philip Idenburg vervolgens medeverantwoordelijk voor de fusie, transformatie en herpositionering van twee Nederlandse verzekeringsbedrijven. Onderdeel hiervan was het bepalen van de nieuwe strategie en de transformatie van een productgeoriënteerde naar een klant- en innovatiegedreven organisatie. Van 2000 tot eind 2003 was Philip Corporate Strateeg en adviseur van de Raad van Bestuur van de Coöperatieve Rabobank Groep. Vanuit deze positie was hij betrokken bij de (marketing)strategievraagstukken en initiator en projectleider van het grootschalige groepsbrede strategie- en scenarioplannings-project “Oog voor de Toekomst”. Daarna was hij bij Rabo-dochter Robeco als plv. Directeur Productmarktmanagement Effecten verantwoordelijk voor de effectendienstverlening binnen het Rabobank kanaal.

Philip publiceert geregeld in management magazines en is auteur van”Diagnose 2025: over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg” en “Oog voor de Toekomst: over marketing en consumenten in een veranderende samenleving”, door het Platform Innovatie in Marketing genomineerd voor de titel beste marketingboek. In 2011 kwam zijn luisterboek uit: “De Toekomst op de agenda”. Philip was tevens jurylid voor “Managementboek van het jaar 2012“. In 2013 schreef Philip samen met Mark Schweitzer het boek “SociaalWonen 2030: over de toekomst van sociale huisvesting in Nederland” en met Michel van Schaik “Diagnose Zorginnovatie: over technologie en ondernemerschap”

Een kijkje in de keuken van Philip:


Contact: +31(0)653442194

E-mail: philip.idenburg@bebright.eu


03/2013: Sociaal Wonen

Vanaf 27 maart 2013, na het Congres Sociaal Wonen 2030 op Nyenrode, ligt ons nieuwe boek in de winkel. BeBright zet hierin de spotlight op sociaal Nederland, de woonmarkt en de toekomstige rollen van corporaties, gemeenten en bouwers. Bestellen? 

03/2013: Sociaal Wonen

Managementboek 2013

Op donderdag 18 april 2013 wordt het Managementboek van het Jaar 2013 bekend gemaakt. Philip Idenburg is dit jaar voorzitter van de jury. Kijk in de BeBright boekenkast voor onze eigen boeken en boeken van anderen die we aanbevelen.

Managementboek 2013

Sociaal Wonen 2030

Sociaal Wonen 2030 is een collectieve toekomstverkenning van BeBright met 12 strategische partners. Vanaf 27 maart 2013 werken we met de resultaten om corporaties en gemeenten te helpen met strategie, innovatie en beleid. Laatste Persbericht.
Sociaal Wonen 2030 heeft een eigen website.

Sociaal Wonen 2030

Diagnose 2025

BeBright, Rabobank en vertegenwoordigers uit de sector, brachten de toekomst van de gezondheidszorg in kaart in ‘Diagnose 2025’. Met als doel om ook in 2025 het juiste aanbod bij de vraag te kunnen leveren. Klik hier voor meer informatie over dit project.

Diagnose 2025

Diagnose Diabetes

Diagnose Diabetes 2025 is een coproductie van BeBright, NDF, en Rabobank. Samen onderzochten we de lange termijn van diabeteszorg en maakten we een vertaling naar een gedragen beleidsagenda. De resultaten zijn gedeeld op de Nationale Diabetes Dag in maart 2012. Meer weten? Klik hier voor meer info.
Diagnose Diabetes heeft een eigen website.

Diagnose Diabetes

Oog voor de Toekomst

In 2001 startten BeBright medewerkers bij de Rabobank een traject over de toekomst van de bank, de houdbaarheid van het coöperatieve organisatiemodel en de wensen van klanten. Met impact binnen en buiten de Rabobank en ‘onze’ mensen verspreid over het bedrijfsleven en de wereld, is ‘Oog voor de Toekomst’ nog altijd in beweging en BeBright heeft de lead.

Oog voor de Toekomst

Lezingen

Wij spreken geregeld op seminars en congressen, bijvoorbeeld over:

  • Waar geeft uw klant haar geld uit?: over trends in consumeren en innovaties in retail;
  • Sociaal Wonen 2030: over ontwikkelingen in sociale huisvesting;
  • Vernieuw het werken: over innovaties in HR en het nieuwe werken.

Lezingen

Toekomst van Winkelen

“Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat Nederland in een attractief winkelaanbod voorziet?” Met de Nederlandse Raad van Winkelcentra onderzochten we trends en innovaties in retail en consumeren. NRW bracht de kennis uit in een boek. Meer over BeBright en consumenten op Oog voor de Toekomst.

Toekomst van Winkelen