ir. Sanny Zuiderveld

Creatrix

ingenieur – leergierig – marketing – design – winkel/werkinnovatie – kennisdelen – creatieve werkmethoden – ‘Oog voor de Toekomst’ – sannyzuiderveld.com – New York – fiets – schrijver – scenariodenker – ‘Diagnose 2025’ – trendonderzoek

  

Sanny is sinds 2007 verbonden aan BeBright en ze is onze partner aan de andere kant van de oceaan.

Ze is TUe ingenieur Innovatie Management met kennis over de interactie tussen mensen en hun (technische)omgeving. Leergierig van aard vulde ze deze kennis aan met marketingdiploma’s en studeerde ze interieurarchitectuur en webdesign.

Ze werkte lange tijd voor de Rabobank: als Projectmanager op het gebied van winkel- en kantoorinnovatie, als Strategie Consultant en als Manager van Rabobank’s Kenniscentrum. Ze was verantwoordelijk voor het onderzoeken van externe ontwikkelingen en gaf leiding aan de verbetering van kennisdelen middels online innovaties en creatieve werkmethoden.

Sanny blijft ‘bright’ door mensen en kennis met elkaar te verbinden en over grenzen te kijken. Ze verliet Amsterdam in 2007 voor haar American Dream. In haar vrije tijd ontdekt ze New York ‘The Dutch Way’: op de fiets.

Sanny is coauteur van ‘Oog voor de Toekomst’ (2005) over consumentengedrag en scenariodenken. In 2010 werkte ze aan het boek ‘Diagnose 2025’ over trends en scenario’s voor de zorg. En in 2011 schreef ze ‘De Toekomst van Winkelen’ voor NR. Sanny zet haar kennis van consumentengedrag en trends in om met onze klanten tot vernieuwende producten, diensten en merken te komen. Ze werkt in New York veel met start-ups en is co-founder van Edtech non-profit Globe SmartKids, waar ze apps maakt voor wereldonderwijs.

Een kijkje in de keuken van Sanny:

Oog voor de Toekomst

In 2001 startten BeBright medewerkers bij de Rabobank een traject over de toekomst van de bank, de houdbaarheid van het coöperatieve organisatiemodel en de wensen van klanten. Met impact binnen en buiten de Rabobank en ‘onze’ mensen verspreid over het bedrijfsleven en de wereld, is ‘Oog voor de Toekomst’ nog altijd in beweging en BeBright heeft de lead.

Oog voor de Toekomst

Lokale Zorgfoto

Voor diverse regio’s maakten we een vertaling van landelijke ontwikkelingen naar de lokale markt.  In opdracht van Rabobank Utrechtse Heuvelrug deden we zo’n scan en verkenden we kansen en bedreigingen voor de toekomst. In de stad Helmond resulteerde een vergelijkbare studie in een infographic over de ontwikkelingen in de zorgvraag en het zorgaanbod in Helmond Binnenstad. Klik hier om meer te lezen over dit project.

Lokale Zorgfoto

Toekomst van Winkelen

“Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat Nederland in een attractief winkelaanbod voorziet?” Met de Nederlandse Raad van Winkelcentra onderzochten we trends en innovaties in retail en consumeren. NRW bracht de kennis uit in een boek. Meer over BeBright en consumenten op Oog voor de Toekomst.

Toekomst van Winkelen

Zelf Zien?

BeBright betekent zelf ook ‘bright’ blijven, over grenzen kijken. Wij delen graag wat ons opvalt in het buitenland, om ons heen of bij andere bedrijven: innovatieve producten, nieuwe gebouwen, coole concepten, spicy sparks. Van kantoorinnovatie tot creatieve woonvormen of winkelconcepten. In Haarlem of in New York? Doen we vaker. Maatwerk? We komen overal!

Zelf Zien?

Innovatieve werkvormen

Wij maken uw huisvesting toekomstbestendig door onze kennis van trends in HR, kantoorinrichting en facility management te combineren met onze ervaring in vastgoed, marketing en verandermanagement.

Innovatieve werkvormen

Diagnose 2025

BeBright, Rabobank en vertegenwoordigers uit de sector, brachten de toekomst van de gezondheidszorg in kaart in ‘Diagnose 2025’. Met als doel om ook in 2025 het juiste aanbod bij de vraag te kunnen leveren. Klik hier voor meer informatie over dit project.

Diagnose 2025

Trendwatching

Wij staan bekend om onze gedegen benadering van trendonderzoek. Een ‘trend’ is een ontwikkeling die zich voor langere tijd in een duidelijke richting beweegt. Ons onderzoek naar consumentengedrag is input voor toekomstverkenningen en marktbewerking in meerdere sectoren.

Trendwatching

Lezingen

Wij spreken geregeld op seminars en congressen, bijvoorbeeld over:

  • Waar geeft uw klant haar geld uit?: over trends in consumeren en innovaties in retail;
  • Sociaal Wonen 2030: over ontwikkelingen in sociale huisvesting;
  • Vernieuw het werken: over innovaties in HR en het nieuwe werken.

Lezingen

Trends in de zorg

In opdracht van MSD maakten we een aparte uitgave van Diagnose 2025 met een overzicht van 17 trends in de Nederlandse Gezondheidszorg. Deze kennis was input en inspiratie voor een broodnodige dialoog over de veranderende rol van medisch specialisten.

Trends in de zorg