Yldau Walta

“Binder”

bevlogen – netwerker – verbinder – plezier – ondernemer  – bruggen – vraag&aanbod – verzekeraar – Digicare – mensenmanagement – Amsterdam – medische informatie – geboortezorg


Yldau is sinds 2011 verbonden aan BeBright. Ze spreekt de taal van zowel de zorgaanbieder/zorgondernemer als van de zorgverzekeraar.

Van 1986 tot en met 2006 was Yldau directeur eigenaar van EFS, een kraamzorginstelling in Amsterdam. Ze speelde toen al een belangrijke rol in innovatie in de geboortezorg. EFS leverde kraamzorg aan zo’n 2.500 gezinnen per jaar en faciliteerde jonge ouders tevens met diverse aanvullende producten. Haar team bestond uit 80 uitvoerende kraamverzorgenden en 8 medewerkers op kantoor. Ze verkocht EFS in 2006 aan een landelijke kraamzorginstelling

Aansluitend werkte ze 3 jaar bij AchmeaZorg aan het opzetten van een afdeling ‘Innovatie en ontwikkeling in de zorg’. Ook hier zocht ze altijd naar de juiste match tussen zorgaanbod en zorgvraag. Vervolgens deed ze als zelfstandige ervaring op in diverse projecten in zowel de 1e als de 2e lijn geboortezorg.

Zoals meer van haar BeBright collega’s, blijft Yldau ‘bright’ door als ondernemer nieuwe uitdagingen aan te gaan. Haar gezin, sport en liefde voor de natuur geven haar hiervoor voldoende inspiratie en energie.

Yldau verbindt spelers dwars door het hele zorgveld en innoveert door partijen samen te brengen.

Een kijkje in de keuken van Yldau:

Medewerkers-thumb_Yldau


Integrale geboortezorg

Uit het rapport ‘Een goed begin’ (2009)  blijkt dat de babysterfte in Nederland ligt hoger dan in omringende landen met als gevolg: een beweging naar verdere samenwerking tussen diverse zorgprofessionals, met een cruciale rol voor zorgverzekeraars: integrale- geboortezorg en bekostiging in 2016. Wij zijn actief in meerdere projecten die inspelen op deze groeiende noodzaak om de (geboorte)zorg te verbeteren.

Integrale geboortezorg