BeLight_Bebright

Masterclass Innovatiemanagement

‘Innovate or die!’ U heeft deze uitspraak vast wel eens langs horen komen. Maar hoe begint u met innoveren in uw organisatie? Hoe stroomlijnt u het innovatieproces? Wat is innovatie eigenlijk en wat zijn de uitdagingen die uw organisatie moet oppakken?

 Innovate or die!

Tijdens een tweedaagse training Innovatiemanagement doorloopt u een systematisch proces waarbij u kennis maakt met verschillende instrumenten die handvatten bieden voor het managen van uw eigen innovatieproces.

We kijken van buiten naar binnen via trends en ontwikkelingen in de markt en de behoeften van uw doelgroep. Vervolgens vertalen we de verkregen inzichten naar kansen en mogelijkheden en bekijken we welke stakeholders en barrières u moet slechten om de innovatie succesvol te laten zijn. Tenslotte jagen we het creatieve proces aan met diverse tools en zetten het innovatieproces weg in de tijd. U werkt aan uw eigen vraagstuk, zodat u de aangereikte stof direct in de praktijk kunt toepassen.

Voor wie?

 • U bent verantwoordelijk voor innovatie in uw organisatie
 • U gaat een innovatieproject starten
 • U geeft leiding aan vernieuwing binnen uw organisatie
 • Iedereen die een start wil maken met innoveren binnen zijn organisatie, of meer grip wil krijgen op het innovatieproces is van harte welkom

Uw resultaat

 1. U weet het onderscheid tussen creativiteit en innovatie
 2. U kunt een innovatie challenge formuleren
 3. U heeft kennis van creatieve technieken en u bent in staat om deze in te zetten
 4. U heeft kennis van diverse innovatie managementmodellen en bent in staat keuzes te maken voor uw eigen organisatie
 5. U kunt een met de business case maken van een innovatie
 6. U kunt een innovatieproces opstellen
 7. U heeft uw eigen innovatie challenge vormgegeven en verder geholpen

Meer weten over de inhoud van de Masterclass Innovatiemanagement? Wil je vrijblijvend bespreken of deze Masterclass iets voor jou is en welke data we voor 2024 op de agenda hebben? Laat je telefoonnummer hier achter, dan nemen we contact met je op. Direct aanvragen van de Masterclass kan via deze link.

Interessant artikel? Meld je dan hier aan en ontvang elke 2 maanden de BeBright nieuwsbrief.

Meer weten?

Neem contact op! 

Philip J. Idenburg BeBright

Daniël Mogendorff