Jiska de Wit

 

Jiska de Wit

+31(0)6 24 51 86 74
jiska.dewit@bebright.eu

Over mij

Gezondheid voor iedereen, ongeacht je inkomen of opleidingsniveau – hoe mooi zou dat zijn. Voor dat doel zet ik me elke dag met veel energie in. Mijn inspiratie haal ik uit gesprekken met mensen, maar ook uit beeldende kunst, muziek, boeken en films. Mijn twee opgroeiende zoons houden mij met beide benen op de grond.

Mijn kennis en ervaring 

De afgelopen 20 jaar heb ik me als ontwerper, leidinggevende, programmamanager en directeur beziggehouden met innovatie en strategie in medische technologie, farma en digitale zorg. Mijn achtergrond als ontwerper gebruik ik om oplossingen te ontwikkelen, te verbeelden en via experimenteren steeds te leren wat werkt, en wat beter moet. Mijn opgedane kennis over innovatie, het zorgstelsel, medische technologie en zorg-ict wil ik inzetten om zorg bereikbaar en betaalbaar te houden. Technologie zal ons daarbij zeker helpen, maar alleen als in het ontwerpen en ontwikkelen de behoeften van de mens voorop staat.

Ik ben trots op… 

Nieuwe oplossingen ontwikkel je niet alleen. Een diverse groep mensen met verschillende perspectieven samenbrengen om complexe problemen op te lossen, dat geeft mij energie. Op die manier heb ik digitale zorgpaden, AI-oplossingen en strategieën voor digitale zorg ontwikkeld en geïmplementeerd. Impact is er alleen als je oplossing daadwerkelijk gebruikt wordt en als het patiënten of zorgverleners echt helpt. Dat geldt net zo goed voor een digitale zorgoplossing, een samenwerking, als voor een nieuwe strategie.

Mijn uitgelichte projecten

Implementatie Positieve Gezondheid voor passende zorg bij kwadrantgroep

Implementatie Positieve Gezondheid voor passende zorg bij kwadrantgroep

Met hun programma 'Route2025' is KwadrantGroep goed op weg met Positieve Gezondheid. Tijdens inspiratiesessies schreven (wijk)verpleegkundigen op steentjes hoe zij willen bijdragen aan de implementatie van Positieve Gezondheid. Hoe implementeer je Positieve Gezondheid...

Innovatie in de ouderenzorg: Careyn brengt zorg thuis (VPT)

Innovatie in de ouderenzorg: Careyn brengt zorg thuis (VPT)

Innovatie in de ouderenzorg: Careyn brengt zorg thuisDe transformatie van de gezondheidszorg stelt zorgorganisaties voor innovatieve uitdagingen. Een voorbeeld is het Volledig Pakket Thuis, een zorgconcept dat ouderen in staat stelt langer zelfstandig thuis te blijven...