Pita van Arkel BeBright

Pita van Arkel

Over mij

Al heel wat jaren ben ik aan het werk en ik ben dankbaar voor al die prachtige werkervaringen. Niets mooier om deze in te kunnen zetten om de wereld en de zorg iets beter te maken. In de loop van de jaren ben ik gepassioneerd geraakt voor het onderwerp samenwerken in open zorgsystemen, zodat gegevens echt makkelijk gegevens kunt worden uitgewisseld tussen verschillende IT oplossingen. En voor het hoger op de agenda krijgen van preventie, waardoor ons zorgsysteem beter betaalbaar blijft. Ik ga daar graag het gesprek over aan en wil daar aan bijdragen. In mijn privéleven ben ik ook behoorlijk actief, heerlijk samen dingen doen met de familie of naar buiten. Ik sport graag en ervaar hoe belangrijk dat ook is voor mijn eigen gezondheid. Golf en zeilen zijn wel mijn grotere passies die ik beide ook graag competitief doe. 

Mijn kennis en ervaring 

Ik werk al lange tijd in (zorg) organisaties waar digitale transformatievraagstukken de basis vormen voor verandering. Zo ben ik in de laatste 10 jaar als directeur/bestuurder actief geweest op het snijvlak van digitalisering, preventie en zorg. Ondernemerschap en een gezonde bedrijfsvoering waren daarbij key om de toekomst in te kunnen.  Als directeur bij heb ik aan de wieg gestaan van de ontwikkeling en implementatie van APRO, een nieuw AIS. Als bestuurder bij Stichting Beter met Elkaar heb ik meegewerkt aan het vormgeven, ontwerpen, valideren en standaardiseren van interoperabiliteit van sociale netwerkgegevens binnen de context van gezondheid en zorg.

Ik ben trots op… 

Wat kan je gelukkig en trots zijn als je naar je gezin kijkt en ziet hoe ze in het leven staan. Zo mooi om daar onderdeel van te mogen zijn. Net zo trots ben ik op de ‘echte’ veranderingen bij organisaties, die ik heb mogen doorvoeren. Altijd met en in verbinding met mensen en altijd om het toekomstperspectief te verbeteren.  

 

Mijn uitgelichte projecten

 

BeBright opnieuw gecertificeerd als B Corp

BeBright opnieuw gecertificeerd als B Corp

BeBright is voor de derde achtereenvolgende keer gecertificeerd als Benefit Corporation, ook wel B Corp. Deze wereldwijd erkende status onderstreept onze inzet voor sociaal maatschappelijke vraagstukken en wordt toegekend aan bedrijven die zich onderscheiden op het...

Publicatie “de veranderende wereld van Parkinson”

Publicatie “de veranderende wereld van Parkinson”

Welke impact heeft de ziekte van Parkinson op iemands leven? Deze vraag staat centraal in De veranderende wereld van parkinson, een publicatie die vier collega’s van BeBright samenstelde. Aan de hand van zes ervaringsverhalen geeft de publicatie een indringend en...