Positieve Gezondheid is hot. Overheid, zorgverzekeraars en zorgverleners omarmen deze nieuwe kijk op gezondheid, ontwikkeld door het Institute for Positive Health. Positieve Gezondheid biedt kansen om patiënten, cliënten en inwoners regie te geven over hun leven en hun leefomgeving.

“iPH  wordt van alle kanten benaderd met vragen over de implementatie van werken met Positieve Gezondheid. Van het voeren van het andere gesprek met patiënten tot het vormgeven van de samenwerking met zorgverleners in de regio. Om maximaal aan de vraag tegemoet te komen, slaan we de handen ineen met BeBright. Door deze samenwerking komt de transformatie die nodig is om Positieve Gezondheid een vaste plek te geven binnen zorg en welzijn een stap dichterbij. En daar zijn we enorm blij mee”, aldus Machteld Huber, directeur iPH en grondlegger van het gedachtegoed.

Positieve Gezondheid in het transformatieproces

BeBright is verheugd om een partnership met iPH aan te gaan met als doel het gedachtegoed van Positieve Gezondheid verder uit te dragen en zorgorganisaties in de praktijk te ondersteunen bij het transformatieproces.

Wij begeleiden zorgorganisaties die hun zorg en ondersteuning willen inrichten vanuit het concept Positieve Gezondheid. Hun doel: zorg en ondersteuning aan laten sluiten bij de mens in plaats van andersom. Niet de aandoening of beperking staat centraal, maar de mens met al zijn lichamelijke, sociale en spirituele behoeften.

“Positieve Gezondheid is een prachtig concept waarvan het gedachtengoed inmiddels door veel (zorg)organisaties omarmd is. Tegelijkertijd moet het nog wel even vertaald worden naar de praktijk van alle dag om te voorkomen dat het bij een mooie intentie blijft. BeBright gaat met veel enthousiasme samen met (zorg)organisaties aan de slag om Positieve Gezondheid in de ‘zorgpraktijk’ te implementeren.” aldus Philip J. Idenburg, oprichter en managing partner BeBright.

Wij zijn trots dat iPH haar krachten bundelt met ons, om samen organisaties hierbij te helpen. Benieuwd hoe Positieve Gezondheid vorm kan krijgen binnen uw organisatie of in uw regio? De stap zetten van visie naar betekenis in de praktijk? Neem contact op met Ellis Boerkamp (ellis.boerkamp@bebright.eu) of Bo Fokkes (bo.fokkes@bebright.eu).

Over Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. In de zorg ligt de focus doorgaans op de aandoening van mensen. De aandacht gaat naar klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet (alleen) op ziekte. Maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Meer weten over Positieve Gezondheid en het Institute for Positive Health? Kijk op www.iph.nl.