BeBright houdt zich bezig met de zorginnovatie van morgen. Een essentieel onderdeel hiervan is investeren in de nieuwe generatie zorgprofessionals. Daarom is BeBright strategisch partner geworden van het Avicenna Excellence Program: een programma dat getalenteerde masterstudenten en young professionals met affiniteit voor de zorg samenbrengt en deelnemers de kennis en tools geeft om bij te dragen aan zorgvernieuwing en -transformatie.

Het Avicenna Excellence Program

Het Avicenna Excellence Program is begin 2015 opgericht om de samenwerking in de zorg, en daarmee waardevolle innovatie in de zorg, te verbeteren. Masterstudenten met interesse in de gezondheidszorg werden niet voldoende blootgesteld aan de interprofessionele en industriële aspecten van de zorg. Professionals uit de verschillende velden van de zorgsector, de industrie, de overheid en de wetenschap kunnen ervoor zorgen dat de patiënt centraal staat en de best beschikbare zorg krijgt. Door masterstudenten en young professionals met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen, creëert Avicenna een professionele sfeer waarbinnen deelnemers met elkaar samenwerken, elkaar uitdagen en innoveren binnen verschillende zorggerelateerde thema’s zoals preventie en technologie. In kleine teams werken deelnemers aan nieuwe oplossingen voor een toekomstbestendige zorg.

Het programma bestaat uit:

  • Inspirerende lezingen over de toekomst van de zorg en zorgvernieuwing
  • Presentatie van aansprekende voorbeelden van zorgvernieuwing uit de praktijk
  • Samenwerking in interdisciplinaire teams aan concrete zorgvernieuwing

 

Avicenna Excellence Program aanbod

 

BeBright partner van Avicenna Excellence Programa 

Avicenna is, ter uitvoering van het programma, te gast bij BeBright in de Jaarbeurs Innovation Mile. BeBright-adviseur Sjoerd Emonts begeleidt als coach een innovatieteam en Philip J. Idenburg verzorgt de key note lezing. Andere professionals die onder meer een lezing verzorgen zijn: Machteld Huber van IPH, Gerard Schouw van Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Wout Adema van Zorgverzekeraars Nederland, Michel van Schaik van de Rabobank, Leonard Witkamp van Ksyos, Hans de Jong van Philips en Erik Gerritsen van het ministerie van VWS.

Op 11 juni 2021 vindt het eindevent plaats, waar de verschillende deelnemende teams strijden om de ‘Avicenna Best Healthcare Innovation 2021’. De beloftevolle innovaties worden daarna ook verder opgeschaald om een duurzame impact te maken in de gezondheidszorg.

BeBright is trots om strategisch partner te mogen zijn van dit waardevolle programma. Zo investeren we in een nieuwe generatie professionals voor een toekomstbestendige zorg!

 

Meer weten over dit programma of de samenwerking?

Neem dan contact op met Philip Idenburg of Sjoerd Emonts.