Afgelopen jaar stond het ImpactPlus Groeiprogramma in het teken van thema ‘samen en niet alleen’. Sociale ondernemers hebben met hun initiatieven het Groeiprogramma doorlopen. Inmiddels zijn ze volop bezig de plannen te realiseren. Verschillende ondernemers lanceren nu initiatieven tegen eenzaamheid in tijden van corona. We delen ze met plezier: als inspiratie voor jezelf, jouw naasten of jouw organisatie.

KOPPL

Op zoek naar hulp of hulp aanbod? KOPPL matcht nu naast normale hulpvragen aan zorg en ondersteuningsaanbod, ook specifiek hulpvragen die zijn ontstaan door de maatregelen rond corona. Bijvoorbeeld hulp met (digitaal) sociaal contact, hulp bij boodschappen doen of medicijnen halen en hulp bij vervoer. KOPPL heeft daarvoor de landelijke database van lokale hulp voor iedereen beschikbaar gemaakt. Zoek via www.koppl.nl bij jou in de buurt naar hulp of bied hulp aan.

Vraagelkaar

Ben je door corona aan huis gebonden? Kun je hulp gebruiken? Of wil je juist iets voor een ander doen in deze bijzondere tijd? De inspiratiecoaches van Vraagelkaar zoeken samen met jou naar een lieve buurtgenoot, waar je een boodschap aan de deur kunt hangen of alvast gezellig mee kunt kletsen aan de telefoon. En waarmee je straks kunt genieten van een kopje koffie, een wandeling of een bezoek aan een museum. Zo ervaar je ook in deze bijzondere tijd toch een sprankje geluk. Op www.vraagelkaar.nl/corona wordt vraag en aanbod in de buurt verbonden.

Omapost

“Bezorg je oma geen corona maar een kaartje”. Via Omapost stuur je gemakkelijk een kaart naar je oma, opa of iemand anders die je een hart onder de riem wilt steken. Je kunt ook iemand opgeven die een kaartje verdient of een oudere adopteren, die je niet kent. Check https://cor.omapost.nl/start.

Zorgoppas

Voor ouders van zorgbehoevende kinderen is het een lastige tijd. Ongeacht of zij zelf in vitale beroepen werken, wordt nu verwacht dat ze thuis bij hun kind zijn dat 24/7 toezicht nodig heeft. Omdat er zo van thuiswerken niets komt, heeft Zorgoppas voor deze ouders de capaciteit flink opgeschaald. Check www.zorgoppas.nl voor meer informatie.

Mantelaar

De zorgstudenten van Mantelaar zijn en blijven paraat om ook nu zorg en ondersteuning te bieden. Waar verantwoord, blijven zij thuis ondersteunen. Juist nu! Ze verzoeken alle betrokkenen om hun richtlijnen én die van het RIVM zorgvuldig te volgen. Er is nog veel mogelijk, bijvoorbeeld boodschappen doen, een kopje koffie in de tuin of videobellen. Check via www.mantelaar.nl de mogelijkheden.

ImpactPlus 2020
Benieuwd naar de sociale ondernemers die dit jaar zijn gestart met het ImpactPlus Groeiprogramma? Kijk op www.impactplus.social voor de laatste informatie.