De afgelopen weken is een nieuwe werkelijkheid begonnen: hoe beheersen wij een pandemische uitbraak van een snel verspreidend virus? De Regionale Dienst Openbare Gezondheid Hollands Midden (RDOG HM) staat midden in de beheersing van deze coronacrisis. Dit vraagt om opschaling naar een crisisorganisatie die in de regio ondersteuning biedt bij het beheersen van de uitbraak. Om dit in goede banen te leiden is Dennis Christmas (partner BeBright) gevraagd om naast zijn rol als interim directeur bedrijfsvoering en programma’s de leiding te nemen over het interne crisisteam bedrijfsvoering en te organiseren in tijden van corona. Dit team is gericht op het waarborgen van de continuïteit van de concernonderdelen GGD, RAV (ambulance vervoer) en GHOR (geneeskundige crisisbeheersing).

De oorspronkelijke opgave was om van de RDOG HM een gezonde, wendbare en toekomstbestendige organisatie te maken door een omvangrijk veranderprogramma op te starten. Nu is de focus komen te liggen op het fit en vitaal houden van de organisatie in tijden van corona. De competenties en tools op het gebied van veranderen en versnellen komen daarbij goed van pas.

De rijksmaatregelen en ontwikkelingen van de coronapandemie vragen om snel handelen: hoe borgen we dat alle noodzakelijke dienstverlening doorgang kan vinden? Of het nu gaat om consultatiebureaus, veilig thuis, vaccinatieprogramma’s of telefonische bereikbaarheid, de burgers moeten op de RDOG kunnen rekenen.

Medewerkers vragen extra aandacht met betrekking tot veilig werken met cliënten, thuiswerken en verdeling van de crisistaken. Ook zit een flink aantal medewerkers thuis zonder taken omdat zij bijvoorbeeld hun werk normaliter in scholen doen, inspecties uitvoeren bij kinderopvanglocaties, reizigersvaccinaties uitvoeren. We kijken hoe we deze medewerkers in de nieuwe werkelijkheid in kunnen zetten, waarbij we oog hebben voor de continuïteit van processen.

Door strak crisismanagement en het inzetten van programmamanagement lukt het om de organisatie in beweging te houden. Besturen is vooruitzien, dus worden voorbereidingen getroffen om deze nieuwe situatie lang vol te kunnen houden en om in de toekomst snel in te kunnen spelen op nieuwe maatregelen/ontwikkelingen. Wij houden rekening met een nieuw normaal, waarin de huidige crisistaken langere tijd onderdeel van de werkwijze zullen zijn.

Corona heeft ons medisch gezien misschien in de greep, de opgave aan ons allen is om het virus organisatorisch een stap voor te blijven.

Lees hier meer over Dennis’ ervaringen als directeur bedrijfsvoering en programma’s RDOG Hollands Midden en het organiseren in tijden van corona in zijn brief: ‘De onwerkelijke wereld is begonnen’.