Philip J. Idenburg BeBright

Philip J. Idenburg

+31(0)6 53 44 21 94
philip.idenburg@bebright.eu

Over mij

Grote dromen en idealen, om uiteindelijk tevreden te zijn met kleine stapjes. Mijn lijfspreuk, geleend van Mayo clinics, is dan ook Think Big, Start Small & Act Fast. Dagelijks met opdrachtgevers en mijn team werken aan de transformatie van de zorg en innovatie van het sociaal domein is een feest! En ja … soms gaat mijn ongeduld met me op de loop. Gelukkig zet mijn puberdochter Eva me snel weer met beide benen op de grond. Werkt dat ook niet, dan doet een middagje uitwaaien op m’n zeilboot op het IJsselmeer wonderen om de balans tussen m’n cirkel of concern en circle of influence te herstellen.

Mijn kennis en ervaring 

Na mijn studies Organisatie, Planning & Beleid in Utrecht, Internationale Politiek in Antwerpen en MBA aan de Erasmus Universiteit werkte ik o.a. voor Reed-Elsevier, strategie adviesbureau Nolan, Norton & Co. en Zurich Financial Services. Als corporate strateeg en adviseur van de Raad van Bestuur van de Coöperatieve Rabobank Groep was ik initiator en projectleider van het strategie- en scenarioplanningsproject “Oog voor de Toekomst”. 

Als oprichter en managing director van BeBright help ik opdrachtgevers met transformatie-, strategie- en innovatievraagstukken. Visie & strategie in een snel veranderende wereld en sector zijn daarbij belangrijk. Als dit echter niet resulteert in concrete innovaties en transformatie, draagt het niet bij aan de toekomstbestendigheid van de organisatie. Daarnaast ben ik initiator en van de diagnose onderzoek- en innovatieprogramma’s en auteur van publicaties als Diagnose 2025, Diagnose Transformatie en de jaarlijkse ZorgEnablers met een update van (zorg)technologie als mogelijke aanjager van innovatie. Tevens ben ik mede-initiator en begeleider van de Klinisch Leiderschap opleiding van de Academie voor Medisch Specialisten.

Ik ben trots op… 

Trots ben ik op mijn geweldige collega’s en mensen met wie ik buiten BeBright mag werken. Minstens zo trots ben ik op mijn dochter; ik heb groot vertrouwen in de volgende generatie en lichting zorgprofessionals die met zoveel drive, competenties en creativiteit het stokje van ons gaan overnemen.

Ook ben ik trots dat BeBright als een van de eerste gecertificeerde B Corps in Nederland kan bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van Nederland. Als team BeBright zijn we met een geweldige drive en onderlinge support aan het trainen voor de Alpe d’HuZes om daarmee een kleine bijdrage te kunnen leveren in de strijd tegen kanker.

Trots ook dat ik elk jaar met een groeiende groep mensen een berg in India op mag om te werken aan ons persoonlijke leiderschap. Dat maakt dat als we aan grote en complexe vraagstukken werken, nooit uit het oog verliezen waar het echt om gaat: #systeemwereld vs. #leefwereld.

 

 

Mijn uitgelichte projecten

Pita van Arkel versterkt team BeBright!

Pita van Arkel versterkt team BeBright!

 Per 20 maart 2023 versterkt Pita van Arkel als zakelijk directeur BeBright. Zij zal zich primair bezighouden met het realiseren van de groeiambitie van het Utrechtse strategie- en transformatiebureau dat haar opdrachtgevers ondersteunt in de zorg en het sociaal...

Visiom en BeBright bundelen krachten

Visiom en BeBright bundelen krachten

Meijke van Herwijnen van Visiom en Philip J. Idenburg van BeBright De houdbaarheid van de zorg en het sociaal domein vraagt om een transformatie. Om deze te laten slagen is het nodig dat mensen op alle niveaus binnen een organisatie hieraan kunnen bijdragen. Voor...