Monique_kleur_Bebright

Monique Philippens

Over mij

Hoe laat je de kern van een organisatie (weer) bloeien? In mijn advieswerk focus ik mij op groei van mens, organisatie en maatschappij. Ik kom snel tot de kern, zie en doorzie dwarsverbanden en wil graag raken en geraakt worden. Natuurlijk werk ik aan kortetermijnresultaten, maar nooit zonder een parallelle aanpak voor duurzame groei.  

In mijn vrije tijd speel ik graag saxofoon en piano en houd ik van reizen. 

Mijn kennis en ervaring 

Door mijn brede ervaring als leidinggevende in meerdere sectoren (ICT-, retail– en zorgsector) acteer ik met open blik en kan ik mensen verbinden. Ik heb meer dan 25 jaar ervaring met het leiden van veranderingen in organisaties in diverse rollen. De rode draad in mijn aanpak is het creëren van een onderscheidende visie en business-strategie, het bouwen van een succesvol team en ecosysteem (klant, organisatie, partners) en het regisseren van nuttige interventies op de organisatiedoelstellingen en de -cultuur. Ik blijf scherp door meerdere rollen in te vullen: naast associate strategisch adviseur bij BeBright, werk ik samen met Stichting Ikone en ben ik actief als toezichthouder in de zorg. 

Ik ben trots op… 

Als de kern van mens en organisatie geraakt wordt, ontstaat er verbinding, zingeving en energie. Iedere keer ben ik weer ontroerd als mensen hun eigen authenticiteit en die van de organisatie ont-dekken door onze gezamenlijke zoektocht. Als we vervolgens in staat zijn om het lerend en adaptief vermogen van de organisatie te vergroten zodat er ook concrete resultaten ontstaan voor mens, organisatie en maatschappij, ben ik supertrots. 

Mijn uitgelichte projecten

 

Midwaste: via visie en strategie naar een innovatieve coöperatie

Midwaste: via visie en strategie naar een innovatieve coöperatie

De ambitie van Midwaste, een coöperatieve vereniging van 13 regionale afval- en reinigingsbedrijven, is duidelijk: “Samen met haar leden de circulaire economie tot stand brengen, tegen aanvaardbare maatschappelijke kosten. Afval omzetten naar grondstoffen en...