< naar blogoverzicht

Zorgdromen overhandigd aan Tweede Kamercommissie voor VWS

2018-03-12 20:31:31 / by bebright

Voorzitter van de Tweede Kamercommissie voor VWS, Helma Lodders (VVD), heeft de publicatie ‘Zorgdromen’ in ontvangst genomen waarin 100 prominenten uit de zorg hun droom aan papier hebben toevertrouwd. In de Tweede Kamer overhandigde Martijn Verschoor, die als patiënt zijn droom deelde, de publicatie aan de Kamerleden.

Waarom zorgdromen?

Met Zorgdromen willen initiatiefnemers Philip J. Idenburg (BeBright) en Henk Pastoors (NieuweZorg) het zorgveld inspireren. Individuen uit de zorg met visie, lef en doorzettingsvermogen om het verschil te maken, zijn gevraagd om hun persoonlijke droom voor de toekomst van de zorg te delen.

“Verandering begint bij dromers. Zij zijn de visionairs die een betere toekomst voor cliënten en patiënten voor ogen hebben en zich daarbij niet laten tegenhouden door het systeem. Allemaal mooie mensen die het dromen nog niet verleerd zijn en zorginnovatie aanjagen. Samen verwoorden zij de collectieve droom voor de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg. Een collectieve droom die inspiratie biedt voor beleid, innovatie en transformatie van onze gezondheidszorg.”

Meer weten?

Alle dromen uit de publicatie zijn terug te lezen op het platform www.zorgdromen.nl. Dagelijks komen daar nog nieuwe dromen bij. Iedereen is welkom om zijn of haar droom over de toekomst van de zorg te delen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjo Mans of Romy Smith.