Onder de noemer ‘Beat 2019’ dagen innovatiebureau BeBright en bouwer van zorgondernemingen NLC zorgaanbieders, bedrijven en wetenschappers uit om de preventie van hart- en vaatziektes te verbeteren. Dit internationale versnellingsoffensief wordt gesteund door Rabobank, de Nederlandse Hartstichting en het ministerie van VWS.

Hart- en vaatziektes zijn wereldwijd nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak. Blijkens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie overlijden er in 2016 meer  dan 17 miljoen mensen aan cardio-vasculaire aandoeningen, een aantal dat gelijk staat aan 30 procent van alle ziekte gerelateerde sterfgevallen. De WHO schat dat  80 procent van alle hart- en vaatziektes en beroertes voorkomen kunnen worden.

Met ‘Beat 2019’ nemen BeBright en NLC de handschoen op en dagen start ups met innovatieve ideeën voor preventie van hart- en vaatziektes uit om aan het programma deel te nemen. In ruil hiervoor kunnen deelnemers een beroep doen op de kennis en het netwerk van alle NLC- en BeBright-partners. De sprekendste innovaties worden beoordeeld door een deskundige jury en krijgen een podium tijdens de ‘Zorg & ICT Week’ die dit voorjaar in Utrecht wordt gehouden.

Wil je meer weten over ‘Beat 2019’, bekijk dan de website: https://beat.nlc.nl of neem contact op met Irene Mommers via irene.mommers@bebright.eu