In april is de publicatie Diagnose Transformatie: een toolkit voor grensverleggers in de zorg verschenen. Daarin staat beschreven welke ontwikkelingen zijn doorgemaakt, en welke toekomstpaden er zijn voor de zorg en ondersteuning in Nederland. Gemeenten hebben een belangrijke rol in die transformatie en zijn daar op veel plekken al aan de slag. In steden zoals Rotterdam en Utrecht, maar ook in regio’s zoals de Twentse Zorgacademie of via initiatieven zoals slimmere zorg in Alkmaar. De aanvliegroute, de status en de ontwikkeling van deze initiatieven verschilt, maar in doelen en aanpak is heel duidelijk een lijn te vinden: werk samen met alle belangrijke partijen aan de vernieuwing.

Samenwerking in de praktijk

Maar hoe werkt samenwerking bij transformatie? Hoe blijven partijen betrokken? Hoe creëer én borg je gezamenlijke verantwoordelijkheid? In onze werkzaamheden voor publicaties en opdrachtgevers zien we steeds vaker deze vragen terugkomen. BeBright gelooft dat samenwerking op deze schaal werkt door het creëren van ecosystemen. Duidelijkheid over de uitdagingen, helderheid over de verschillende rollen en belangen die organisaties hebben en bovenal een gedeeld eigenaarschap. Momenteel onderzoeken we de rol van gemeenten in dit transformatieproces om zo gemeenten en regionale samenwerkingsverbanden hierin nog beter te ondersteunen. Dit doen we vanuit de principes van Collaborative Governance.

Continue kennisontwikkeling

We zijn continu bezig onze kennis op dit vlak te vergroten. Op dit moment zijn wij op zoek naar een stagiaire, die ons kan ondersteunen bij research naar de trends en ontwikkelingen op het gebied van zorg- en ondersteuningsvraagstukken vanuit het perspectief van de overheid. Deze stage is goed te combineren met een onderzoeksopdracht vanuit een studie, bijvoorbeeld bestuurskunde, politicologie of gezondheidswetenschappen.

Ken of ben jij zo iemand?

Wij zoeken per september 2018 een stagiair voor minimaal 3 dagen per week. Heb je interesse in een uitdagende stageplek waar je direct werkervaring opdoet in een snelgroeiend adviesbureau? Stuur een e-mail naar bo.fokkes@bebright.eu met je cv en vertel ons waarom jij ons team wilt én kunt versterken.