Er is steeds meer aandacht voor de rol van voeding bij de behandeling van chronische aandoeningen. Zo kan gezonde voeding in zorginstellingen zorgen voor een sneller herstel of de medicatieafhankelijkheid bij bepaalde aandoeningen verlagen. Daarnaast kan gezonde voeding bijdragen aan het verminderen van symptomen en daarmee de kwaliteit van leven verhogen. 

Waarom hebben we de optimale situatie dan nog niet bereikt en wordt de rol van voeding nog onvoldoende belicht? Welke obstakels kunnen we identificeren en wat is ervoor nodig om hierin doorbraken te realiseren? In het whitepaper ‘Voeding in perioden van ziekten’ schetsen we recente inzichten en initiatieven en zijn we met experts in gesprek gegaan over obstakels en oplossingen.

Download hier de verschillende whitepapers van Diagnose Voeding & Gezondheid

Meer weten?

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van voeding en gezondheid? Wilt u de ontwikkelingen binnen het driejarige programma Diagnose Voeding & Gezondheid niet missen? Benieuwd waar de kansen liggen voor innovaties en doorbraken op dit thema? En hoe we door het versnellen van deze innovaties maatschappelijke impact creëren? Schrijf u dan ook in voor onze nieuwsberichten vanuit Diagnose Voeding & Gezondheid.