Provincie Utrecht organiseert samen met BeBright een nieuwe lezingenreeks


Tot 2040 neemt het inwoneraantal binnen de provincie Utrecht toe met ruim 165.000 mensen. Hoe zorgt men dat dorpen en steden ook fijne en gezonde plekken zijn en blijven? Om te wonen, werken, verblijven en in te recreëren. 
Op woensdag 27 november 2019 organiseert de provincie Utrecht met haar samenwerkingspartner BeBright en met behulp van het Institute for Positive Health en RUIMTEVOLK de eerste lezing in een nieuwe driedelige reeks.  

De provincie Utrecht biedt graag een podium voor inspirerende voorbeelden over hoe we in 2040 zo prettig mogelijk kunnen leven en wat daar ruimtelijk voor nodig is. In de eerste lezing Positive Health staat de bijdrage van het inmiddels breed omarmde concept positieve gezondheid aan een gezonde leefomgeving en daarmee ieders gezondheid en welbevinden centraal. Hoe kan men beleid laten aansluiten bij ‘de mens’ in plaats van andersom. Naast visionaire beelden in de plenaire sessies worden tijdens interactieve break-out sessies concrete werkinstrumenten aangeboden.

Met wie?
–   Rob van Muilekom, gedeputeerde gezonde leefomgeving provincie Utrecht
–   Machteld Huber, voormalig huisarts en oprichter van het Institute for Positive Health
–   Thomas Steensma, de architect die het college van Delfzijl op basis van nieuwe ruimtelijke inzichten anders liet kijken
naar stedenbouwkundige opgave: met een eigen vertaling van Positive Health als werkinstrument.

Wanneer? 
Woensdag 27 november 2019, van 16.00 uur tot 19.00 uur met aansluitende borrel

Waar? 
The Colour Kitchen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht
(15 minuten fietsen vanaf Utrecht Centraal of 15 minuten met de bus vanaf Utrecht Centraal)

Aanmelden voor de eerste bijeenkomst kan hier. Wees er snel bij, er is een beperkt aantal plaatsen!

Achtergrond
Een gezonde leefomgeving is alleen mogelijk als alle betrokken partijen samenwerken. In een serie lezingen onderzoeken we samen met inspirerende sprekers en deelnemers hoe we kunnen zorgen voor een gezonde leefomgeving voor iedereen in onze provincie. Welke praktische handvatten zijn er?   Begin 2020 volgen nog twee lezingen met de thema’s:

  • ‘Wijk- en dorpsgericht werken aan een gezonde leefomgeving’ 
  • ‘Gezondheid en de omgevingswet’

Voor wie? 
Planologen, ruimtelijke ontwerpers, stedenbouwkundigen, beleidsmedewerkers, bestuurders en eenieder die vanuit zijn vakgebied betrokken is bij dit onderwerp.

Voor vragen kun je ons mailen via degezondeleefomgeving@bebright.eu