< naar blogoverzicht

Samen innoveren voor een vitaler Nederland!

2018-05-14 11:46:37 / by bebright

Ben jij die vooruitstrevende professional die graag alles wil weten over de nieuwste innovaties op het gebied van voeding en gezondheid? Ben jij benieuwd naar de laatste ontwikkelingen vanuit toonaangevende bestuurders, beleidsmakers en wetenschappers rondom preventie en de noodzaak tot innovatie? Ben jij nieuwsgierig naar de prikkelende standpunten vanuit het bedrijfsleven en allernieuwste initiatieven en innovaties op het gebied van voeding en gezondheid?

Bezoek dan het congres Diagnose Voeding & Gezondheid: ’Samen innoveren voor een vitaler Nederland’ op 22 mei aanstaande in de jaarbeurs te Utrecht! Schrijf je in met de code cDV&G1r#2018 en ontvang €95,- korting!

Ik meld me aan!

Toonaangevende sprekers

Op 22 mei 2018 organiseert Diagnose Voeding & Gezondheid het dagcongres ‘Samen innoveren voor een vitaler Nederland’. Gedurende de dag laten visionaire bestuurders, trendsettende beleidsmakers en toonaangevende wetenschappers hun licht schijnen op het thema voeding en gezondheid. Het congres zal geopend worden door de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, en staat onder leiding van dagvoorzitter Aldith Hunkar.

In de ochtend zullen we aandacht besteden aan de noodzaak tot preventie. Staatssecretaris Paul Blokhuis zal het onderwerp openen, waarna prinses Laurentien ingaat op de rol van kinderen als gedragsveranderaars binnen gezinnen. In het daaropvolgende tafelgesprek zal zij samen met Roelof Konterman, Victor Everhardt en Mariëtte Hamer de dialoog voeren over de noodzaak tot preventie, de rol van voeding hierin en best-practices in binnen- en buitenland.

De middag van het congres staat in het teken van de noodzaak tot innovatie. Wiebe Draijer, voorzitter groepsdirectie Rabobank Nederland, opent de middag. Hierna zal hij aanschuiven bij het tafelgesprek met Hein Schumacher en Rob Baan, waar ze de dialoog zullen voeren over de rol van het bedrijfsleven bij innovatie op het gebied van voeding en gezondheid. Prof. dr. Hanno Pijl is de laatste plenaire spreker van de dag en zal ingaan op het concept leefstijlgeneeskunde en de rol van voeding.

Innovatie een prominente plek

Diagnose Voeding & Gezondheid is ervan overtuigd dat nieuwe innovaties essentieel zijn om de huidige systemen en de status quo te doorbreken. Vandaar dat innovaties en initiatieven op het gebied van voeding en gezondheid ook op het congres een prominente rol innemen. In twee rondes van break-outs zullen 15 uiteenlopende, frisse en innovatieve organisaties op het gebied van voeding en gezondheid bezoekers inspireren over hun maatschappelijke impact, innovatieve aanpak en veelbelovende toekomst. Onder leiding van kundige facilitators wordt de dialoog gestimuleerd en krijgen ook deelnemers voldoende gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers. Bezoek onder andere de sessies van Diverzio, Kipster, Arts en Voeding, Foodfirst Network, Ekomenu, Keer Diabetes2 om, De Reis van 5, Resto VanHarte en het Prinses Maxima Centrum.

Daarnaast is er gedurende de dag de mogelijkheid om de innovatiemarkt te bezoeken, waar nieuwe initiatieven en ondernemers hun product of dienst demonstreren en openstaan voor ontmoeting. Bezoek bijvoorbeeld de stand van Foodsquad, Carezzo, Nutriprofiel, Stichting Eten+Welzijn of De Kleine Keuken en bepaal jouw appelvoorkeur op de appelproeverij!

Meld je aan!

Kortom, een dag die je niet mag missen! Meer informatie over de impactvolle innovaties tijdens de break-outs of de toonaangevende sprekers uit het plenaire programma en de praktische details vindt u hier. Wees er snel bij, want ook voor de workshops geldt vol=vol!

Ik meld me aan!

 

Voor het volledige programmaboek klik hier.