Vitaliteit weer bovenaan ons lijstje! Dat is hard nodig in een periode van thuiswerken, scherm staren, videocalls en weinig bewegen. Daarom lanceerden we binnen BeBright de ‘vitaliteitschallenge’. We dagen elkaar op sportief gebied uit en blijven op afstand in verbinding. Onderdeel van deze challenge is de Port of Antwerp Night Marathon die we op 11 september met collega’s zullen gaan lopen. Op zaterdag 19 juni kwamen de lopers bijeen in Doorn voor de eerste gezamenlijke groepstraining onder professionele begeleiding van hardloopcoach Marco Antonietti.

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat een groot aantal Nederlanders veel minder is gaan bewegen. Dit merkten we ook bij BeBright. Dus tijd voor verandering. Vitaliteit is namelijk essentieel, juist in tijden van corona, want…

“A healthy life means a happy life, a happy life means a healthy life”.

Onder de naam ‘BeVital’ lanceerden we binnen BeBright de ‘vitaliteitschallenge’: een serie van activiteiten om juist in tijden van corona in beweging te blijven. Tijdens het Paasweekend vond de (digitale) kick-off plaats. Individueel, maar digitaal opgeteld als team verplaatsten we ons dat weekend al wandelend, hardlopend en fietsend virtueel naar Praag. En ook in de periode hierna liep het aantal afgelegde kilometers in Strava gestaag op. Eindpunt van deze vitaliteitschallenge is de Port of Antwerp Night Marathon op 11 september in Antwerpen. Als voorbereiding kregen alle lopers een een-op-een training van Marco Antonietti met uitgebreide tips voor looptechniek en een trainingsschema op maat. Toen de coronamaatregelen het toelieten, vond op zaterdag 19 juni de eerste groepstraining plaats in Doorn (op 1,5 meter afstand). Samen verkenden de lopers het Doornse bos en zetten een volgende stap op weg naar Antwerpen!

BeBright vitaal

 

 

 

 

 

 

 

 

De loop in de Vlaamse havenstad biedt voor ieder lid van het BeVital-team een uitdaging: er is ruimte voor een halve marathon, een hele marathon of een relay (een team bestaande uit vier deelnemers die opeenvolgend 10,7 km, 11,5 km, 7 km en 13 km lopen). In de route ernaar toe blijven we elkaar uitdagen met sportieve (groeps)activiteiten om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen. Samen, en onder luide aanmoediging en coaching van Marco, halen we de finish!