+31(0)30 88 879 27 office@bebright.eu

ImpactPlus helpt sociaal ondernemers om hun onderneming te ontwikkelen en hun maatschappelijke impact te vergroten. Het Groeiprogramma staat dit jaar in het teken van ‘Gezonder Samen Leven: een samenleving met minder gezondheidsverschillen’. Als samenwerkingspartner van dit Groeiprogramma moedigt BeBright geïnteresseerde ondernemers aan om deel te nemen. Maakt jouw initiatief het verschil voor diegene voor wie een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is?

Onze samenleving kent grote verschillen in gezondheid. Mensen met een laag inkomen leven niet alleen gemiddeld 7,5 jaar korter dan mensen met een hoger inkomen, ze leven ook 18 jaar korter in een goede gezondheid. Sociaal ondernemers hebben een cruciale rol in het verkleinen van gezondheidsverschillen en het verbeteren van kansen voor mensen in een kwetsbare positie.  

Gezondheidsverschillen
Onze samenleving kent grote gezondheidsverschillen, die de afgelopen decennia verder zijn toegenomen. Gezondheid omvat meer dan niet-ziek zijn (Positieve Gezondheid); het wordt beïnvloed door diverse factoren en vaak ligt het niet binnen iemands mogelijkheden om daar vat op te krijgen. Door de uiteenlopende factoren die invloed hebben op gezondheidsverschillen positief te beïnvloeden, kunnen we samen gezondheid toegankelijker maken voor iedereen – en specifiek voor mensen in een kwetsbare positie.

Wat is ImpactPlus?
Het ImpactPlus groeiprogramma is een initiatief van Achmea en Achmea Foundation en staat dit jaar in het teken van ‘Gezonder Samen Leven: een samenleving met minder gezondheidsverschillen’. ImpactPlus is gericht op ondernemers die van meer betekenis willen zijn voor mensen in een kwetsbare situatie. Met het Groeiprogramma helpen we deze ondernemers bij hun professionalisering en het vergroten van hun maatschappelijke impact. Onder begeleiding van top-experts en coaches werken sociaal ondernemers aan thema’s zoals groeistrategie, businessmodel, impactmeting, leiderschap en digital marketing. Deelnemers krijgen uitgebreide feedback op hun groeiplannen en krijgen exclusief toegang tot het mentornetwerk van NLgroeit en het netwerk van Achmea en Achmea Foundation. BeBright is trotse samenwerkingspartner van het programma. Als B-corp leggen we de nadruk op maatschappelijke impact en dienstverlening die een positieve verandering teweegbrengt voor onze stakeholders en de maatschappij.

Maak jij het verschil?
We zijn op zoek naar ondernemers die er met hun onderneming voor zorgen dat:

  • .. gezondheidsverschillen kleiner worden
  • .. gezonde voeding voor iedereen toegankelijk is
  • .. mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, vitaler worden door meer te bewegen?
  • .. mensen voor wie een goede nachtrust niet vanzelfsprekend is,  kansen geboden worden om beter te slapen
  • .. mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, toegankelijker aan hun mentale gezondheid kunnen werken, bijvoorbeeld door mensen op een fijne manier te laten ontspannen
  • .. mensen minder stress ervaren omdat ze uit problemen worden geholpen, zoals schuldenproblematiek
  • .. mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, zelfstandig gezond thuis oud kunnen worden door mantelzorg mogelijk te maken

Ben of ken jij een ondernemer op wie dit van toepassing is? Wil je meer weten of je aanmelden? Kijk op de ImpactPlus website of neem contact op met Bo Fokkes of Kim Geurts. Ondernemers kunnen zich tot 18 maart aanmelden.

Interessant artikel? Meld je dan hier aan en ontvang elke 2 maanden de BeBright nieuwsbrief.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op!