Met trots presenteren wij in samenwerking met het National eHealth Living Lab (NeLL) de vijfde editie van Zorg Enablers! Meer dan honderd pagina’s bomvol technologische innovaties, inspiratie en leerlessen over zorginnovatie en -transformatie. Daarnaast is ook het Zorg Enablers platform gelanceerd, met daarop een innovatiedatabase, uitgelichte trends, verdiepingen, columns, en tools en tips rondom technologische zorginnovatie. 

De gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen en de veranderende maatschappelijke context en zorgbehoeftes vragen om innovatie, nieuw zorgaanbod en oplossingen. Om de zorg betaalbaar en bemensbaar te houden is inzet van slimme, schaalbare technologie onmisbaar. Mede gedreven door de coronacrisis, groeit de interesse in digitale oplossingen snel bij zorgprofessionals, patiënten en zorgorganisaties. De vraag is welke technologie de zorg van vandaag en morgen gaat veranderen. De mogelijkheden zijn namelijk ontelbaar. Zo zijn er alleen al ruim 350.000 gezondheidsapps beschikbaar, waarvan nog (te) vaak de effectiviteit onbekend is. Daarnaast proberen zorgorganisaties vaak zelf het wiel opnieuw uit te vinden, terwijl we snel en slim kunnen leren van succesvolle voorbeelden.

 

Overzicht van belangrijkste technologische ontwikkelingen in de zorg

Op 26 november 2021 werd tijdens het International Symposium on digital health & care de jubileumpublicatie Zorg Enablers 2021 gelanceerd. In deze publicatie tonen we een gestructureerd en onafhankelijk overzicht van belangrijke technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Philip Idenburg, managing partner BeBright: “Met Zorg Enablers 2021 geven we voor het vijfde jaar op rij op een laagdrempelige manier een overzicht van belangrijke technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Daarnaast kijken we ook naar de keuze voor én implementatie van deze innovaties. We hebben inmiddels wel genoeg lessen geleerd van de vele proeftuinen op het gebied van digitale en toekomstbestendige zorg. De tijd is nu aangebroken om succesvolle voorbeelden op te schalen en een versnelling te geven aan het innovatie- en leervermogen van de Nederlandse gezondheidszorg.”

De jaarlijkse publicatie Zorg Enablers helpt zorgprofessionals en -organisaties het innovatievermogen te versterken. Ter inspiratie, maar ook om samen de vruchten te plukken van nieuwe technologische mogelijkheden en te werken aan een duurzaam zorgsysteem waar kwaliteit en doelmatigheid hand in hand gaan.

 

 

Alles te vinden in één online database

Deze vijfde editie is ons eerste ‘lustrum’. Maar de ambities reiken verder dan deze jaarlijkse publicatie. Sjoerd Emonts, adviseur BeBright en auteur Zorg Enablers: “Met de lancering van ons vernieuwde platform geven we een onafhankelijk overzicht van betrouwbare nieuwe technologie, inclusief onze bevindingen en inzichten. De database biedt een laagdrempelig overzicht van innovaties die daadwerkelijke bijdragen aan de digitale zorgtransformatie. Zo bieden we overzicht en structuur in het groeiende woud aan digitale toepassingen voor de zorg.”

Meer weten over de adaptatie, implementatie en opschaling van technologie in de zorg?

Wij hopen dat deze publicatie jou zal inspireren en bijdraagt aan de digitale zorgvernieuwing in jouw organisatie. Lees daarvoor ook onze vijf aandachtspunten voor een succesvolle digitale strategie in de zorg.

Het gratis Zorg Enablers 2021 E-Book download je hier.

Meer weten over Zorg Enablers, de digitalisering in de zorg of zelf graag digitale stappen zetten? Neem dan contact op met: Philip Idenburg of Sjoerd Emonts.

——————————————

Zorg Enablers 2021 is een initiatief van BeBright en het National eHealth Living Lab. De jaarlijkse publicatie Zorg Enablers (NL én EN) wordt sinds 2017 uitgebracht. De publicatie helpt zorgprofessionals en -organisaties het innovatievermogen te versterken. Ter inspiratie, maar ook om samen de vruchten te plukken van nieuwe technologische mogelijkheden en te werken aan een duurzaam zorgsysteem waar kwaliteit en doelmatigheid hand in hand gaan. Kijk voor meer informatie ook op www.zorgenablers.nl.