COVID-19 maakt meer dan ooit duidelijk dat we zwaar moeten inzetten op digitale zorgvernieuwing. Maar waar te beginnen? En hoe versnellen we de opschaling van bewezen effectieve technologische innovaties? Het National eHealth Living Lab (NeLL) en BeBright slaan de handen ineen om de digitale transformatie van de zorg te versnellen. Zij lanceren de vierde editie van Zorg Enablers. Download nu gratis je eigen digitale versie!

 

Organisaties raken de weg kwijt in het oneindige aanbod van zorgtechnologie

De gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. De veranderende maatschappelijke context en zorgbehoeftes vragen om innovatie, nieuw zorgaanbod en oplossingen. Om de zorg betaalbaar en bemensbaar te houden, is inzet van slimme, schaalbare technologie onmisbaar. Mede gedreven door de coronacrisis, groeit de interesse in digitale oplossingen snel bij zorgprofessionals, patiënten en zorgorganisaties. De vraag is welke technologie de zorg van vandaag en morgen echt gaat veranderen?

De mogelijkheden zijn namelijk ontelbaar. Zo zijn er alleen al ruim 325.000 gezondheidsapps beschikbaar, waar nog (te) vaak de effectiviteit onbekend is. Ook zien we dat zorgorganisaties vaak zelf het wiel opnieuw proberen uit te vinden. We kunnen beter snel en slim leren van succesvolle voorbeelden. Door samenwerking en opschaling van succesvolle voorbeelden kunnen we versnelling geven aan het innovatie- en leervermogen van de Nederlandse gezondheidszorg.

 

80 succesvolle voorbeelden in verschillende fases van het zorgproces

In Zorg Enablers 2020 geven de auteurs Philip Idenburg, Sjoerd Emonts en Prof. dr. Niels Chavannes een gestructureerd en onafhankelijk overzicht van belangrijke technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Zij lichten succesvolle praktijkvoorbeelden uit die werkelijk bijdragen aan kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare zorg en laten toonaangevende (internationale) experts aan het woord.

“We kijken heel bewust naar de keuze voor én implementatie van deze innovaties. De echte uitdaging ligt namelijk bij adaptatie, implementatie en opschaling.” aldus Philip Idenburg

Speciale aandacht gaat ook uit naar de technologische toepassingen die onder invloed van COVID-19 een drastische vaart hebben genomen. Hoe borgen we een duurzame inzet van digitale technologieën in de zorg in het post-corona tijdperk?

 

Zorg Enablers helpt het innovatievermogen van jouw team of organisatie te versterken

De jaarlijkse publicatie Zorg Enablers helpt zorgprofessionals en -organisaties het innovatievermogen te versterken. Ter inspiratie, maar ook om samen de vruchten te plukken van nieuwe technologische mogelijkheden en te werken aan een duurzaam zorgsysteem waar kwaliteit en doelmatigheid hand in hand gaan.

“Zorg Enablers laat zien hoe we samen aan de slag kunnen zodat zorgtechnologie een wezenlijk onderdeel van ons zorgsysteem gaat uitmaken’’ – Prof. drs. Marlies Schijven

Download hier gratis je eigen versie!

Zelf aan de slag met het ontwikkelen van een digitale strategie?

Wij hopen dat deze publicatie jou zal inspireren en bijdraagt aan de digitale zorgvernieuwing in jouw organisatie. Lees daarvoor ook onze vijf aandachtspunten voor een succesvolle digitale strategie in de zorg. Mocht je geïnteresseerd zijn om verder te praten over de digitale transformatie of zelf graag digitale stappen willen zetten, dan komen we graag in contact. Laat hier een berichtje achter en dan nemen Philip Idenburg of Sjoerd Emonts spoedig contact op!

 


Zorg Enablers 2020 is een initiatief van BeBright en het National eHealth Living Lab. De jaarlijkse publicatie Zorg Enablers (NL én EN) wordt sinds 2017 uitgebracht. De publicatie helpt zorgprofessionals en -organisaties het innovatievermogen te versterken. Ter inspiratie, maar ook om samen de vruchten te plukken van nieuwe technologische mogelijkheden en te werken aan een duurzaam zorgsysteem waar kwaliteit en doelmatigheid hand in hand gaan. Kijk voor meer informatie ook op www.zorgenablers.nl