+31(0)30 88 879 27 office@bebright.eu

Bewoners breien wekelijks samen dekens die het Rode Kruis uitdeelt aan Utrechtse gezinnen die wel wat warmte kunnen gebruiken. Een mooi voorbeeld van Positieve Gezondheid bij Zorggroep De Laren in de praktijk, dat niet alleen anderen helpt, maar ook het welzijn van de bewoners bevordert.

Zorggroep De Laren, een ouderenzorgorganisatie met zeven zorgvilla’s verspreid door Nederland, heeft met hulp van BeBright het concept Positieve Gezondheid geïmplementeerd. Deze benadering, gericht op de kracht van elke individuele bewoner, is nu een fundamenteel onderdeel van de dagelijkse praktijk in de villa’s. Marieke Geerligs, stafmanager opleiding, kwaliteit en zorg, en Esther van Dalen, algemeen directeur en mede-eigenaar van Zorggroep De Laren, delen hun ervaringen en de succesfactoren van de tweejarige samenwerking met BeBright.

Een levensfase met mogelijkheden
Positieve Gezondheid biedt volgens Esther en Marieke een waardevolle focus op individuele behoeften en wat bewoners als betekenisvol ervaren. Of zoals Marieke het schetst: “We streven ernaar om onze bewoners te begeleiden in deze fase van het leven en te kijken naar wat wél kan binnen de mogelijkheden die ze hebben. Het leven staat voorop in plaats van ziekte en beperkingen.” Esther vult aan: “In de zorg wordt vaak vanuit ziektebeelden gedacht, maar een mens is meer dan zijn ziekte. We willen de onderliggende behoeften ontdekken door de bewoner goed te leren kennen en te begrijpen waar iemand plezier en zingeving uit haalt.”

Voorbeelden Positieve Gezondheid bij Zorggroep De Laren: van theorie naar de praktijk
Een praktijkvoorbeeld van Positieve Gezondheid bij Zorggroep De Laren, is dat alle bewoners en hun kinderen een sleutel van de voordeur hebben, wat symbool staat voor de openheid en huiselijkheid in de zorgvilla’s. “Van je eigen huis en van dat van je ouders heb je immers ook de huissleutel”, aldus Marieke. Een aantal voorbeelden van zaken die geïmplementeerd werden:

    Informatie-uitwisseling tussen de verschillende teams via the daily stand. Medewerkers van alle teams (Zorg, Huishouding en Horeca) nemen deel aan dit korte dagelijkse overleg en zijn betrokken bij/ kennen de bewoner en zijn/haar familie.
    Zien eten doet eten maar ook praten over lievelingsrecepten en die vervolgens (samen) met bewoners bereiden en ze verzamelen en tot een receptenboekje maken, is een waardevolle bezigheid.
    Teams ondersteunen om een gesprek te starten met woordkaarten die afgeleid zijn van het spinnenweb. Medewerkers kunnen de kaarten meenemen voordat ze naar een bewoner in zijn/haar appartement toe gaan. De tekst op de kaarten stimuleert de variatie van gespreksonderwerpen met concrete tips.
    De levenstekening is een initiatief van een sneltekenaar die samen met de bewoner zijn/haar levensverhaal in een tekening giet. De tekening wordt ingelijst en krijgt een mooie plek aan de muur en is terugkerend stof voor een gesprekje.
    Alle medewerkers krijgen tijdens hun werk de tijd om een activiteit met de bewoner te doen, zoals een spelletje, de krant voorlezen of een wandeling maken of een stukje samen fietsen op de duo-fiets. Een vorm van quality-time.
    Elkaar ruimte geven: als een medewerker in een goed gesprek belandt, wordt er gekeken of andere medewerkers taken over kunnen nemen om het gesprek de ruimte te geven.
    Positieve Gezondheid heeft een vervolg gekregen in het Zorggroep De Laren brede project de laatste levensfase. Bij dit project zijn medewerkers van alle villa’s betrokken en leert men van elkaars ervaringen. 
    Positieve Gezondheid wordt waar mogelijk ingebed in reguliere werkzaamheden als MDO.  

Esther van Dalen: “De huidige uitdagingen liggen in het vasthouden en delen van ideeën. Met elkaar zoeken we naar concrete en praktische handvatten, en hoe we ze kunnen verankeren en verspreiden door de gehele organisatie.”

De randvoorwaarden
Volgens Marieke en Esther zijn er drie cruciale succesfactoren bij het implementeren van Positieve Gezondheid:

1) Een goed georganiseerde basis;
2) Ambassadeurs binnen de organisatie, zoals in het geval van Zorggroep De Laren een locatiemanager of coördinerend verpleegkundige;
3) Het betrekken van álle medewerkers, dus ook de activiteitenbegeleiders en medewerkers van de teams Horeca en Huishouding. In een kleinschalige woonzorgvoorziening, zoals de villa’s van Zorggroep De Laren, speelt elke medewerker een rol van betekenis in het leven van bewoners.

“Naast deze randvoorwaarden was de hulp van BeBright een belangrijke stimulerende kracht”, stellen Marieke en Esther. “Onze contactpersonen van BeBright waren flexibel, geduldig en hadden oog voor de verschillen tussen de villa’s. In de sessies werden zowel management als villamedewerkers uitgedaagd om stappen te zetten.”

Wil je Positieve Gezondheid in jouw organisatie ook implementeren? Neem contact op met Caroline Bogchelman of Ellis Boerkamp.

Wat is Positieve Gezondheid?
Positieve Gezondheid staat voor ‘het vermogen om je aan te passen en regie te voeren op alle uitdagingen in het leven’. Dit concept overstijgt de traditionele definitie van gezondheid als afwezigheid van ziekte (WHO, 1948) en belicht wat iemand nog wel kan, vanuit een brede blik op het leven: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. Het spinnenwebmodel helpt cliënten en zorgverleners om te bepalen wat waardevol is. Daarnaast geeft het concept Positieve Gezondheid vertrouwen en – voor professionals- werkplezier.

Interessant artikel? Meld je dan hier aan en ontvang elke 2 maanden de BeBright nieuwsbrief.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op!