Vol energie en inspiratie het nieuwe jaar in!

We kijken trots terug op 2022. Een mooi jaar met vele hoogtepunten voor BeBright. Als B-Corp en daarmee ‘certified social enterprise’ staat de maatschappelijke bijdrage van ons werk voorop. We kijken terug naar 2022 en vooruit naar 2023.

Ouder Worden 2040
Als mede-initiatiefnemer van Ouder Worden 2040 zetten we in 2023 de coalitie en beweging voort. Samen met alle partijen in het ecosysteem hebben we de agenda voor een ouder wordende samenleving opgesteld. Nu ondersteunen we (regionale) innovaties bij implementatie en opschaling. We adresseren we systeembelemmeringen in regelgeving en bekostiging die de bewezen vernieuwing in de weg staan.

In de publicatie zijn de toekomstscenario’s en toekomstagenda terug te lezen. Al het materiaal is voor iedereen vrij toegankelijk voor het aanjagen van de dialoog over de toekomst en vertaling naar vernieuwing. Binnen de eigen organisatie en over de grenzen in samenwerking met lokale en regionale partners. In 2023 zetten we in op het starten van Doe-coalities die de gezamenlijke opgaven in de ouder wordende samenleving samen aangaan.

Nederlands Kanker Collectief
We begeleiden het proces van het Nederlands Kanker Collectief voor de ontwikkeling van de Nederlandse Kanker Agenda voor de komende 10 jaar met een langetermijnperspectief. Het doel is de impact van kanker op onze samenleving te verminderen. In 2023 helpen we hen bij het zetten van de volgende stappen, namelijk het formuleren en prioriteren van doelen en een gezamenlijke aanpak.

2diabeat
Als initiërend partner van 2diabeat zetten we ons in om de opmars van diabetes type 2 te stoppen. Dit doen we door met lokale leiders in wijken in Nederland in te zetten op het stimuleren van een gezonde leefstijl. De aanpak is onderdeel van het Nationale Preventieakkoord. Op 25 januari jl. gingen we in gesprek met staatssecretaris Maarten van Ooijen over de belangrijkste lessen van 2 jaar in de praktijk. Tot en met 2027 blijven we investeren in steunende wijknetwerken om de missie van 2diabeat te realiseren.

Groenterijke, relaxte en sociale lunch
Met een groot aantal organisaties zetten we in op een weg naar een groenterijke, relaxte en sociale lunch in Nederland. Een verandering van onze lunchcultuur kan een grote gezondheidswinst voor de samenleving opleveren. In 2023 brengen we goede voorbeelden in beeld, ondersteunen we koplopers en helpen we bedrijven en scholen naar een groenterijke lunch.

Maatschappelijke bijdrage met opdrachtgevers
Naast maatschappelijke programma’s helpen we vele gedreven en dappere opdrachtgevers bij het realiseren van hun visie, strategie en doelen. Deze organisaties dienen alle het maatschappelijk belang. Met hen werken we aan maatschappelijke opgaven zoals transformatie, digitalisering en arbeidsmarktuitdagingen. We zetten deze mooie samenwerkingen in 2023 voort.

Kom jij ons team versterken? We werken met gedreven collega’s en ons team breidt zich uit. We zoeken nieuwe collega’s die met ons voor maatschappelijke impact in 2023 willen gaan. Ben jij of ken jij de juiste persoon? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie naar office@bebright.eu.

 

Meer weten over bovenstaande onderwerpen? Onze collega’s komen graag met je in contact!

 

Interessant artikel? Meld je dan hier aan en ontvang elke 2 maanden de BeBright nieuwsbrief.